Emir Abdullahiyan: İran'ın Toprak Bütünlüğü Konusunda Hiçbir Taviz Vermeyiz

Sa, 18/07/2023 - 14:44

İran Dışişleri Bakanı, Ummanlı mevkidaşıyla yaptığı görüşmede, İran ile Umman arasındaki ticaret hacmi son 22 ayda 2,5 kattan fazla arttığını söyledi.

Welayet News  - İranpress haber ajansının bildirdiğine göre Hüseyin Emir Abdullahian, dün akşam Badr bin Hamad al-Busaidi ile görüşmesinin ardından düzenlediği ortak basın toplantısında  yakında, iki ülke başkanlarının anlaşmalarını takip etmek için İran ve Umman ekonomik komisyonun toplanacağını belirtti.

Emir Abdullahiyan şunları vurguladı:

Komşu ülkeler arasındaki ilişkilerin genişletilebileceğine inanıyoruz ve bölgenin bugün buna ihtiyacı var.

İran dışişleri bakanı, Fars Körfezi'nin güney kıyılarındaki ülkelerin Rusya ile üç ada konusunda görüşmesinden duyduğu rahatsızlığı dile getirerek "İran İslam Cumhuriyeti'nin bağımsızlığı ve toprak bütünlüğü yolunda hiçbir tarafa müsamaha göstermeyecektir" dedi.

"Dün diplomatik kanaldan bu açıklamaya ilişkin Rus makamlarından açıklamalar aldık ancak bu açıklamaları yeterli bulmuyoruz." diyen Emir Abdullahiyan  Ukrayna'daki savaşın durdurulması gerektiğini vurguladı ve ülkelerin toprak bütünlüğüne saygı gösterilmesinin herkesin gündeminde olması gerektiğinin altını çizdi.

Umman dışişleri bakanı da bu basın toplantısında İranlı mevkidaşıyla görüşmeyi olumlu değerlendirerek  bu görüşmede Umman Kralı'nın İran ziyareti ile İran Cumhurbaşkanı'nın Umman ziyaretini ele aldıklarını söyledi.

Badr bin Hamad Albusaidi şunları ekledi:

Ticaret borsalarının hacminin artırılması ve iki ülkenin özel ve özel olmayan sektörlerinde yatırım fırsatlarının bulunması geliştirilmiştir.



Yeni yorum ekle