Irak Temsilcisi: Amerika, Irak'a Yönelik Birincil Tehdit Kaynağıdır

Pa, 16/07/2023 - 16:53

Iraklı bir temsilci, Irak parlamentosundan Amerikan’ın Irak’ın egemenliğine yönelik tehditlerine karşı ciddi bir tavır almasını istedi.

Welayet News  - Irak Parlamentosundaki Sadıkun grubu milletvekili Ali Türki el-Cemali, el-Malume haber ajansına verdiği röportajda şunları söyledi: Amerika'nın bariz müdahaleleri vatandaşları olumsuz etkiliyor. Amerika, Irak'ın iç işlerine güvenlik ve ekonomi alanlarında müdahale etmeye devam ediyor.

Ali Türki el-Cemali: ‘Amerikan müdahalesi hala devam ediyor. Hükümet ve parlamento bunu anlamalı. Amerika’nın Irak mallarını koruma bahanesiyle yaptığı müdahalelerine kararlı bir şekilde yanıt verin’ ifadelerini kullandı.

Sadıkun Grubu Milletvekili Ali Türki el-Cemali: ‘Amerika, doları Irak ve halkına karşı bir silah olarak kullanıyor ve bugün de elektrik meselesini insanları kışkırtmak için kullanmak istiyor’ dedi.

Daha önce Fetih koalisyonunun üyesi Abdul Hadi, ABD'yi Irak'ın İran'la gaz karşılığı yaptığı petrol anlaşmasını bozmak için baskı uygulamakla suçlamıştı.

Tags: 


Yeni yorum ekle