Putin: Rusya'ya Karşı Misket Bombası Kullanılırsa Misilleme Yaparız

Pa, 16/07/2023 - 16:50

Putin, Rusya'nın misket bombası kullanmaya henüz ihtiyacı olmadığını, ancak ülkesine karşı kullanılması durumunda misilleme yapma hakkına sahip olduğunu söyledi.

Welayet News  - Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Russia 1 kanalıyla yaptığı görüşmede, ABD Başkanı Joe Biden yönetiminin Ukrayna'ya sivillere yönelik tehlike nedeniyle 100'den fazla ülkede yasaklanan misket bombası sağlama kararı hakkında görüş bildirdi.

Devamında, "Amerika misket bombası kullanımının bir savaş suçu olduğunu, bununla mücadele edilmesi gerektiğini zaten söyledi. Bence olaya böyle bakmalı. ABD misket bombalarının Ukrayna'ya teslim edilmesi bir suçtur." söyledi.

Kiev rejiminin bunu cephane eksikliği nedeniyle yaptığını da sözlerine ekledi.

Rus lider, "Rusya, her türlü parça tesirli mühimmat için yeterli rezerve sahiptir. Rusya henüz misket bombası kullanmaya ihtiyaç duymadı, ancak bu tür bir silahın kendi kuvvetlerine karşı kullanılması durumunda Moskova'nın karşı önlem alma hakkı var." diye vurguladı.

Geçen hafta ABD, Ukrayna'ya parça tesirli mühimmat içeren yeni bir askeri yardım paketini açıkladı.

Putin, "Hiç yapmadık, kullanmadık ve ihtiyacımız da olmadı, belli bir süre mühimmat olmamasına rağmen yapmadık." ifadesini kullandı.

Tags: 


Yeni yorum ekle