ABD başkan adayı Kennedy: Biden, Rusya’yla savaşa hazırlık yapıyor

Pa, 16/07/2023 - 09:35

ABD başkan adayı Robert Kennedy Jr, ülke lideri Joe Biden’in NATO’yu Avrupa’da güçlendirme amacıyla yedek kuvvetleri seferber etme kararının Rusya’yla savaşa hazırlık olduğunu söyledi.

Welayet News  - Kennedy, Twitter paylaşımında, “ Biden, Atlantic Resolve harekatının bir parçası olarak Avrupa’daki ABD kuvvetlerini genişletmek için 3 bin yedeği çağırdı. İnsanların bu seferberliğin ne için olduğunu anlamasını istiyorum. Bu, Rusya ile bir kara savaşına hazırlık” ifadelerini kullandı.

Daha önce eski ABD Başkanı Donald Trump, Biden’i 'ABD’yi Üçüncü Dünya Savaşı'na itmek' ile suçlamıştı.

Biden, Avrupa’daki ABD güçlerinin bir kısmını Atlantic Resolve harekatına destek amacıyla kullanılmasına izin vermişti. ABD Savunma Bakanlığı, Avrupa’ya ek güçlerin gönderilmeyeceğini kaydetmişti.

Rusya Dışişleri: NATO'da savaş kararı verildi

Litvanya'nın başkenti Vilnius'ta düzenlenen NATO Liderler Zirvesi'nin sonuçlarını değerlendiren Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, zirvede ‘büyük bir Avrupa savaşını’ başlatma kararı alındığı izleniminin oluştuğunu ifade etti.

Zaharova, "NATO Zirvesinde büyük bir Avrupa savaşını başlatma kararı verildiği ve hatta ilan edildiği izlenimi oluştu" ifadelerini kullandı.

Moskova'nın, Batı'nın Ukrayna'ya askeri yardımın siyasi ve diplomatik çözümü yakınlaştırmak için yapıldığı gerçeğinden oluşan mantığını kategorik olarak kabul etmediğine vurgu yapan Zaharova, “Batı, askeri eylemlerin sona ermesiyle ilgilenmiyor ve Avrupa alanında devam eden güvenlik krizinden fayda sağlıyor” dedi.



Yeni yorum ekle