Siyonist Netanyahu’ya Karşı Gösteriler Devam Ediyor

Pa, 16/07/2023 - 09:24

Netanyahu öncülüğündeki aşırı sağcı koalisyon hükümetinin yargı düzenlemesine karşı her hafta cumartesi akşamı kitlesel gösteriler düzenleyen İsrailliler, protestoların 28'inci haftasında ülke genelinde yine meydanlara indi.

Welayet News  - Başta Tel Aviv, Batı Kudüs, Hayfa, Birüssebi ve Rehovot gibi kentler olmak üzere ülke genelinde çok fazla noktadaki gösterilere yüzbinlerce İsrailli katıldı. İsrail basınındaki haberlere göre, sadece Tel Aviv'deki protestoda 150 binden fazla gösterici yer aldı.

Her hafta olduğu gibi en yoğun katılımlı gösteriye ev sahipliği yapan Tel Aviv'de protestocular, Kaplan Caddesi'ndeki Hükümet Kompleksi'nin önünde toplandı.

Göstericiler, koalisyon hükümetindeki aşırı sağcı politikacıları eleştiren pankart, döviz ve resimler taşıdı. Göstericiler, yardım çağrısı için kullanılan 'SOS' yazılı dev pankart açtı.

Öte yandan, Batı Kudüs'te de binlerce gösterici, Netanyahu'nun evinin yakınlarında yürüyüş düzenledi.

Protestocular, Netanyahu'nun yargı sistemini zayıflatarak kendisini yolsuzluk suçlamalarından korumaya çalıştığına inanıyor. Protestoculara göre, Netanyahu'nun önerdiği reformlar onun yolsuzluk davalarında yargılanmaktan kurtulmasını kolaylaştırabilir.

Netanyahu, başbakan olarak görev yaptığı süre boyunca rüşvet, dolandırıcılık ve kamu güvenini kötüye kullanma da dâhil olmak üzere çok sayıda yolsuzluk suçlamasıyla karşı karşıya kaldı.



Yeni yorum ekle