Avrupa’ya Göç Yolunda 300 Çocuk Hayatını Kaybetti

Pa, 16/07/2023 - 09:04

Yaklaşık 300 çocuk, Avrupa'ya göç etmeye çalışırken Akdeniz'de hayatını kaybetti.

Welayet News  -  Birleşmiş Milletler, bu yıl yaklaşık 300 çocuğun Avrupa'ya göç ederken Akdeniz’de hayatını kaybettiğini açıkladı.

UNICEF, Akdeniz'deki batık teknelerin çoğunun kayıtsız olduğu için rapor edilmediğini belirterek gerçek kurban sayısının muhtemelen çok daha yüksek olduğunu söyledi.

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), rakamın geçen yılın ilk altı ayında kaydedilen sayının iki katı olduğunu belirtti. UNICEF ayrıca Avrupa’nın desteğiyle çocuk sığınmacılar için güvenli, yasal ve erişilebilir yolların bulunması gerektiği çağrısında bulundu.

UNICEF'ten yapılan açıklamaya göre, Göç ve Yerinden Edilme Küresel Lideri Vera Knaus, "Bu yılın ilk yarısında Akdeniz'i geçerken hayatını kaybeden çocuk sayısı, geçen yılın aynı dönemine kıyasla iki katına çıktı. Bu yılın ilk altı ayında, bu geçiş noktasından yaklaşık 11.600 çocuğun geçtiğini tahmin ediyoruz.Bu da geçen yılın aynı döneminde kaydedilen geçiş sayısının neredeyse iki katından daha fazla" dedi.

UNICEF yaptığı açıklamada şunları aktardı: “2023'ün ilk üç ayında, Orta Akdeniz rotası üzerinden Avrupa'ya gelen 3.300 çocuk ebeveynleri yanında olmadan geçiş yaptı. Bu rakam tüm çocukların yüzde 71'ini oluşturmaktadır. Bu, geçen yılın aynı dönemine göre üç kat daha fazla.”

Vera Knaus: "Bu çocukların yalnız olmadıklarını bilmeleri gerekiyor. Dünya liderleri, çocukların hayatlarının tartışılmaz değerini göstermek için derhal harekete geçmeli ve taziyelerin ötesine geçerek etkili çözümler aramalıdır" dedi.

Geçen Mayıs ayında, Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) ayrıca, dünya çapında yerinden edilmiş çocuk sayısının geçen yılın sonuna kadar yani altı ay öncesine kadar 43,3 milyon kişiye ulaştığını bildirmişti.

Tags: 


Yeni yorum ekle