Kenya'da Gösteriler Tekrar Başladı

Ct, 15/07/2023 - 09:04

Kenya’da vergilerin artırılmasına ilişkin kabul edilen yasa tasarısı ve akaryakıt zammı sonrasında halk sokağa döküldü. En az 7 kişinin hayatını kaybettiği belirtiliyor.

Welayet News  - Kenya’da vergileri artıran yasa tasarısı ve akaryakıt zammı halkı sokağa döktü. Çarşamba günü başlayan protesto gösterilerine polis biber gazı sıkarak müdahale etti. Protestocular ise taş atarak polislere direndi. Çıkan olaylarda en az 7 kişinin hayatını kaybettiği belirtiliyor.

TÜM ÇALIŞANLARDAN YÜZDE 1,5 VERGİ

Bir haftada 2. defa düzenlenen gösterilerin ilki vergileri artıran ve finans yasa denilen tasarının geçtiğimiz ay Devlet Başkanı William Ruto’nun imzalamasından sonra gerçekleştir. Zamların arasında akaryakıt vergilerinin iki katına çıkması ve yeni konutların yapılması için tüm çalışanlardan yüzde 1,5 vergi alınması da gündemde.

MAHKEME KARARINI BEKLEMEDEN AKARYAKITA ZAM

Hükümet hem zamların borçlarını ödemek hem de gençlere yeni iş alanları açmak için bu durumun gerekli olduğunu ifade ediyor. Ancak mahkeme kaygı sebebi ile bu kararı bir süre askıya almıştı. Mahkeme kararının tam olarak belli olmamasına rağmen hükümet akaryakıt fiyatlarına zam yaptığını duyurdu. Daha sonra da protestolar hızla başladı.

Tags: 


Yeni yorum ekle