Yemen: Güvenlik servisleri BAE tarafından işe alınan terörist hücreyi tutukladı

Cu, 14/07/2023 - 10:53

Sana’a hükümetindeki İçişleri Bakanlığı, BAE tarafından işe alınan “suçlu” bir hücrenin üyelerinin, Marib’deki paralı askerlerinden biri aracılığıyla tutuklandığını duyurdu.

Welayet News  - Sana’a hükümetindeki İçişleri Bakanlığı, “güvenlik servislerinin BAE tarafından işe alınan bir suç hücresinin üyelerini tutukladığını ve Abu Dabi istihbaratı tarafından gönderilen patlayıcı maddeleri ele geçirdiğini” açıkladı.

Bakanlık, “BAE istihbaratının, Marib’de yaşayan paralı askerlerinden biri aracılığıyla serbest bölgelerdeki hücreyi işe aldığını” belirtti.

Bakanlık sözcüsü Tuğgeneral Abdul Khaleq al-Ajri’ye göre, güvenlik servisleri, hücrenin tüm unsurlarını takip etmek ve tanımlamak ve tüm üyelerini tutuklamak için bağlantılarını bilmek için hazırlık durumunu yükseltmek ve birden fazla ekip konuşlandırmak ve dağıtmak için çalıştı.

El-Ajri, güvenlik kurumlarının “ihanete karışan herkes adalete teslim edilene kadar davanın işlemlerini takip ettiğini” söyledi.

İçişleri Bakanlığı sözcüsü, “düşmanın başkent Sanaa’da veya özgür eyaletlerde yapacağı herhangi bir girişimin, güvenlik servislerini izlemekten ve takip etmekten uzak olmayacağına” dikkat çekti.

Tags: 


Yeni yorum ekle