Sudan'da Çatışmalar Tüm Şiddetiyle Devam Ediyor

Çar, 12/07/2023 - 07:03

Sudan’dan ordu ile Hızlı Destek Kuvvetleri arasındaki çatışmalar devam ediyor.

Welayet News  - Başkentin batısındaki Umdurman'da orduya ait savaş uçakları, kentteki HDK mevzilerini bombaladı, birçok noktadan ateş sesleri ve alevler yükseldi.

Başkentin kuzeyindeki Bahri kentinde de yoğun çatışmalar meydana geldi. Çatışmalar, Şambat ve Halfaya köprüleri çevresinde şiddetlendi.

Görgü tanıkları, ordunun HDK mensuplarını vatandaşların evlerinden çıkarmak ve etkisiz hale getirmek amacıyla Bahri'deki çeşitli semtlerde yoğun olarak konuşlandığını aktardı.

HDK, Bahri ve Umdurman kentlerini birbirine bağlayan kritik öneme sahip Şambat Köprüsü'nün kontrolünü elinde bulunduruyor.

Öte yandan, Sudan Sivil Havacılık Otoritesi, insani yardım ve tahliye uçuşları haricinde hava sahasının kapatılması kararının 31 Temmuz'a kadar uzatıldığını duyurdu.

Sudan’da Ordu ve HDK arasındaki söz savaşı ve gerginlik, 15 Nisan sabahı taraflar arasında başkent Hartum ve çeşitli şehirlerde silahlı çatışmaya dönüştü. ABD ve Suudi Arabistan’ın arabuluculuğunda bu ülkedeki çatışan güçler arasında birçok kez ateşkes sağlandı ama ateşkesin sona ermesiyle çatışmalar yine şiddetlendi.

Sudan’da 3. ayına giren ve 2,5 milyon kişiyi evlerinden eden çatışmalarda yaklaşık 1000 kişi yaşamını yitirdi, 5 bine yakın kişi yaralandı.

Tags: 


Yeni yorum ekle