Siyonist Yerleşimciler Şimdi de Filistinlilerin Tarım Arazilerine Saldırdı

Pt, 10/07/2023 - 09:44

Bugün Siyonist yerleşimciler, Batı Şeria’daki Nablus’un Elleben el Şarkiye köyünde Filistinlilerin onlarca dönüm Filistinli tarım arazisini yaktı.

Welayet News  - El Leben el Şarkiye Belediyesi Başkanı Yakyp Uveyis, WAFA haber ajansına yaptığı açıklamada şunarı söyledi: ‘Bazı yerleşimciler, tarım ürünleri ekili onlarca dönüm araziyi ve onlarca zeytin ağacını ateşe verdi.’

Uveyis ayrıca, uluslararası ve insan hakları kurumlarını acilen bu saldırıya müdahale etmeye ve yerleşimcilerin Filistinlilerin köylerine, mülklerine ve tarım arazilerine yönelik tekrarlanan saldırılarını durdurmaya çağırdı.

Filistin Kurtuluş Örgütüne bağlı Ayrım Duvarı (Utanç Duvarı) ve Yahudi Yerleşim Birimleriyle Mücadele Konseyinin, Siyonist rejimin 2023 yılının ilk 6 ayına ilişkin ihlalleriyle ilgili yayımladığı rapora göre, Siyonist rejim güçleri, işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te 256 ayrı yıkım gerçekleştirdi.

Bu yıkımlarda arasında Filistinlilere ait bir okulun da olduğu 303 yapı yerle bir edildi. Yıkım nedeniyle 272'si çocuk, 543 kişi evsiz kaldı.

Siyonist rejim askerleri ve Yahudi yerleşimciler, Filistinlilere ait yapılara sabotaj, ağaçların sökülmesi, yol kapatma ve fiziksel yaralama gibi 4 bin 73 ayrı ihlal gerçekleştirdi.

Yahudi yerleşimcilerin Filistinlilere yönelik 1148 saldırısında 8 Filistinli yaşamını yitirdi.

Siyonist İsrail tarafından Filistinli vatandaşlara ait topraklarda 13 kaçak yerleşim kurulurken, çeşitli bahanelerle 44 bin dönüm araziye de el konuldu.

Siyonist rejim güçleri ve Yahudi yerleşimciler ayrıca yılbaşından itibaren 8 bin 340 ağacı kesti ya da zarar verdi.



Yeni yorum ekle