Azerbaycan Karabağ'a Gaz Sevkiyatını Kesti

Pt, 10/07/2023 - 09:40

Ermenistan medyası, Azerbaycan Cumhuriyeti'nin Dağlık Karabağ'a gaz sevkiyatını durdurduğunu açıkladı. Oysa altı aylık aranın ardından bu bölgeye akaryakıt sevkiyatına dün yeniden başlanmıştı.

Welayet News  - Gaz iletim boru hatları 9 Temmuz'dan itibaren bir basınç düşüşüyle ​​karşı karşıya kaldı ve sonunda sıfıra ulaştı. Dağlık Karabağ Petrol Ofisi’nin açıklamasına göre, bu bölgeye gaz transferi durdurulduktan kısa bir süre sonra benzin istasyonları çalışmayı durduracak.

Azerbaycan, Aralık 2022'den bu yana Ermenilerin çoğunlukta olduğu Dağlık Karabağ bölgesini kuşatma altında tutuyor.

Azerbaycan’dan Karabağ'a elektrik ve akaryakıt ihracatı 22 Ocak'tan itibaren, bu bölgeye gaz nakli ise 22 Mart'tan itibaren tamamen durdurulmuş ve bu bölgede 120 bin kişilik nüfus insani bir felaketle karşı karşıya kalmıştır.

Bakü geçtiğimiz günlerde askeri bir kontrol noktası kurarak Laçin'den Karabağ'a giden güzergahı kapattı. Bu, Ermenistan'ın Karabağ'a tek erişim yoludur. Bakü'nün bu eylemi uluslararası tepkiyle karşılaştı.

Nitekim Ermenistan'ın müttefiklerinden Fransa Dışişleri Bakanlığı, yaptığı açıklamada, Dağlık Karabağ ile Ermenistan arasındaki iletişim yolunun Azerbaycan tarafından yeniden açılmasını talep etti.



Yeni yorum ekle