Moskova: Batı Tarafından Ukrayna'ya Verilen Silahlar Fransız Protestocuların Eline Ulaştı

Per, 06/07/2023 - 20:45

Rusya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Maria Zaharova, Batılı ülkeler tarafından Ukrayna'ya sağlanan silahların Fransa'daki protestocular tarafından kullanıldığını söyledi.

Welayet News  - Bu üst düzey Rus diplomat gazetecilere yaptığı açıklamada şunları söyledi: ‘Kiev'e teslim edilen silahlar (Batı, NATO ve Fransa tarafından) protestocuların eline geçiyor ve Fransız polisine karşı kullanılıyor.

Fransa’nın başkenti Paris’te 17 yaşındaki bir gencin trafik polisinin dur ihtarına uymamasının ardından öldürülmesi sonrası Fransa’nın birçok şehri her gece şiddetli protestolara ve güvenlik güçleri ile göstericiler arasında çatışmalara, yağma ve yangınlara sahne oluyor.

Maria Zaharova konuyla ilgili olarak gazetecilere yaptığı açıklamada şu ifadelerde bulundu: ‘Ukrayna topraklarında milliyetçilere, Nazilere ve faşistlere sağlanan silahlar tam tersi sonuçlar veriyor ve aynı zamanda bu silahlar kendi halklarına karşı kullanılıyor.’

Rusya, ABD ve İngiltere başta olmak üzere Batılı ülkelerin Ukrayna'ya sağladığı silahların eninde sonunda karaborsaya ulaşarak terör örgütlerinin ve suç örgütlerinin eline geçeceği konusunda defalarca uyarıda bulunmuş ve endişelerini dile getirmişti.



Yeni yorum ekle