Ensarullah Lideri: Siyonist Lobinin Etkisindeki Batı, Allah'ın Kitabına Hakarete İzin Veriyor

Çar, 05/07/2023 - 23:13

Yemen Ensarullah Hareketi lideri, Müslüman ülkelerin Kur'an-ı Kerim’i yakma suçuna tepkisini eleştirerek, bu konuda alınabilecek en hafif tavrın diplomatik ilişkileri kesmek ve İsveç'e ekonomik ambargo uygulamak olduğunu vurguladı.

Welayet News  - Yemen Ensarullah Hareketi ve Yemen İnkılabının lideri Seyyid Abdülmelik Bedreddin Husi, Batılı ülkelerin Müslümanlara yönelik çifte standartlarını şiddetle eleştirerek, Kur'an-ı Kerim'e hakaretin tüm peygamberlere ve ilahi kitaplara hakaret olduğunu vurguladı.

Abdülmelik Husi şu ifadelerde bulundu: ‘Batı'da Allah'a, Allah’ın kitabına ve peygamberlerine hakaret edilmesine izin veriyorlar.

Batılılar, Yahudilerin suç ve cinayetlerinin rüsva edilmesine engel oluyorlar. Bu konu, Siyonist lobinin etkisini gösteriyor. Bu lobi Batı ile oynuyor ve milletlere istediği gibi nüfuz ediyor. Dolayısıyla batı dünyası bu lobinin kumpasları için bir platform haline gelmiştir.

İslam dünyası bu suça gereken cevabı vermedi. Çünkü böyle bir suç bütün Müslümanları harekete geçirmelidir. Bu nedenle, bu konudaki en asgari tutum, İsveç ile diplomatik ilişkileri kesmek ve bu ülkeye ekonomik ambargo uygulamaktır.

İslam ülkeleri İsveç'le diplomatik ilişkilerini kesip ekonomik olarak yaptırım uygularsa bu, diğer ülkelere ibret olur. İsveç ile hiçbir diplomatik ilişkimiz yoktu ve bu ülkenin Yemenli grupların müzakere turlarına ev sahipliği yapma konusunda sınırlı bir rolü vardı. Onlara yeni tur müzakerelere ev sahipliği yapamayacaklarını resmi olarak bildirdik.

İslam ümmeti, İsveç mallarını boykot edebilir.

Abdülmelik Husi, konuşmasının devamında Siyonist rejimin Filistin halkına karşı işlediği cinayetlere değinerek şu ifadelerde bulundu: ‘Düşman İsrail, Filistin topraklarında bir suç ve cinayet çetesi olarak kurulduğundan beri her gün Filistin ulusuna karşı suç ve cinayet işliyor. Arap ülkelerinin sergilediği tutum, Filistin milletine yapılan zulüm ölçüsünde değildir.’

Yemen Ensarullah Hareketi Lideri, mücahitlerin Filistin ve Lübnan'daki ışıldayan tutumlarını memnuniyetle karşılayarak şunları vurguladı: ‘Filistin konusunda İslam ümmetinin omuzlarına büyük bir sorumluluk düşmektedir. Milletimizin Filistin meselesine yönelik parlak faaliyetlerini ve duruşunu sürdüreceğini umut ediyoruz.’



Yeni yorum ekle