Siyonist Rejim, Mazlum Filistin Halkını Katletmeye Devam Ediyor

Çar, 05/07/2023 - 09:28

İşgalci Siyonist Rejim ordusu, 48 saati aşkın süredir kuşatma altında tuttuğu Cenin Mülteci Kampı’ndan çekilirken bölgeye hava saldırısı gerçekleştirdi.

Welayet News  - İşgal güçleri aynı zamanda Batı Şeria'nın Cenin kentinde devlet hastanesine baskın düzenledi ve bu baskında 2’si ağır, 3 Filistinli gerçek mermiyle yaralandı.

Filistin Sağlık Bakanı Mey Keyle, yaptığı yazılı açıklamada, Siyonist rejimin Cenin kentindeki sağlık kurumlarına, hastanelere ve ambulans ekiplerine yönelik ihlallerini artırdığını, işgal rejiminin bu saldırılarının, uluslararası yasalara ve tüm dünyaya yönelik bir meydan okuma olduğunu ve durumun, hastaların ve sağlık personelinin hayatını tehdit ettiğini vurguladı.

Keyle ayrıca Siyonist güçlerinin, defalarca Filistinlilere ait ambulans ve sağlık ekiplerinin, görev bölgelerine ulaşmalarına engel olduğunu kaydetti.

Öte yandan Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, işgalci rejim güçlerinin, Cenin'de bir Filistinliyi daha şehit ettiği belirtildi.

Böylece Siyonist rejim güçlerinin, Cenin kentinde ve Cenin Mülteci Kampı’nda iki gün boyunca havadan ve karadan düzenlediği saldırılarda şehit olan Filistinlilerin sayısı 12’ye yükselirken, 20’si ağır yaklaşık 120 kişi yaralandı.



Yeni yorum ekle