Amerika'dan Siyonistlerin Cenin’de İşlediği Cinayetlere Destek

Çar, 05/07/2023 - 09:21

İşgalci Siyonist rejimin Batı Şeria'da bulunan Cenin kampında Filistinlilere karşı işlediği apaçık suç ve cinayete dair çok sayıda video ve görüntünün yayınlanmasına rağmen Washington, Tel Aviv'in bu suçunu destekledi.

Welayet News  - ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, Washington'un Geçici Siyonist rejimin Hamas ve İslami Cihad da dâhil olmak üzere Filistinli direniş gruplarına karşı kendini savunma hakkını desteklediğini iddia etti

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü şunları söyledi: ‘Batı Şeria'daki olaylarla ilgili raporlar gördük ve durumu yakından takip ediyoruz.

İsrail'in halkını Hamas, İslami Cihat ve diğer terörist gruplara karşı savunma hakkını destekliyoruz.

Sivillerin yaşamlarının zarar görmemesi için gerekli tüm önlemlerin alınması gerekiyor. Bugünkü olaylar, İsrail ve Filistin güvenlik güçlerinin birlikte çalışması gerektiğini gösteriyor.’

Siyonist rejim güçlerinin, işgal altındaki Batı Şeria'nın Cenin kentine havadan ve karadan düzenlediği saldırılarda şehit olanların sayısı 9'a, yaralananların sayısı da 100'e yükseldi.

Arap Birliği, Siyonist rejimin Batı Şeria'daki Cenin kampına yönelik yeni saldırısının ardından Filistin temsilcisinin talebi üzerine olağanüstü toplanacağını açıkladı.

Tags: 


Yeni yorum ekle