İran, Şanghay İşbirliği Örgütü'ne Resmen Üye Oldu

Sa, 04/07/2023 - 13:09

İran İslam Cumhuriyeti'nin Şanghay İşbirliği Örgütü'ne daimi üyeliği, bugün Hindistan'ın başkanlığında bu örgüt başkanlarının sanal toplantısında resmen açıklandı.

Welayet News  - Bugün, Hindistan'ın başkanlığında sanal ortamda düzenlenen 23. Şangay İşbirliği Örgütü zirvesinde İran İslam Cumhuriyeti'nin bu örgüte üyeliği resmen ilan edildi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Hindistan Başbakanı Narendra Modi, İran'ın Şangay Örgütü'nün yeni üyesi olduğunu belirterek İran'ı tebrik etti. Hindistan Başbakanı ayrıca şunları söyledi: ‘İran halkı ve İran Cumhurbaşkanı Seyyid İbrahim Reisi için en iyi dileklerimi iletiyorum, çünkü İran, Şangay Örgütü'nün resmi üyesi olarak resmen kabul edildi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, bugün yaptığı konuşmada İran'ın Şangay İşbirliği Örgütü'ndeki daimi üyeliğini tebrik ederek şu ifadelerde bulundu: ‘İran'ın resmi olarak bu örgüte katılması ona yeni kapasiteler katabilir.’

Tacikistan Cumhurbaşkanı İmam Ali Rahman bu toplantıda yaptığı konuşmada İran'ı bu örgüte daimi üyeliğinden dolayı tebrik etti.



Yeni yorum ekle