Rusya: ABD Suriye'deki DAEŞ Unsurlarını Kimyasal Silahlarla Donattı

Sa, 04/07/2023 - 09:48

Rusya Dış İstihbarat Servisi, ABD'nin Suriye'deki DAEŞ terörist grubunu kimyasallar içeren zehirli roketlerle donattığını duyurdu.

Welayet News  - El Meyadin haber sitesinde yer alan habere göre Rusya Dış İstihbarat Birimi, Washington'un Arap ülkeleri ile Suriye arasındaki ilişkileri normalleştirme sürecini bozmak için Suriye'de zehirli kimyasallar kullanarak burada komplo hazırlığında olduğunu bildirdi.

Rusya Dış İstihbarat Birimi konu ile ilgili olarak, Washington, Suriye'nin İdlib kentinde "Harasuddin" ve "Hizb-i İslami Türkistani" olarak bilinen iki grup üzerinden zehirli kimyasallar kullanmayı planladığını belirtti. Bu açıklamalara göre, ABD'liler Suriye'nin güneyinde DAEŞ unsurlarını kimyasal ve zehirli savaş başlıklara sahip roketlerle donatmaktadır.

Şam ile Arap ülkeleri arasındaki ilişkilerin normalleşmesine karşı çıkan ABD, bu eylemiyle Suriye hükümetini terör eylemleriyle suçlamak için terörist milislerin kontrolündeki bölgelerde kimyasal saldırı hazırlığı yapmaya çalışıyor gibi görünüyor. Arap ülkelerinin dışişleri bakanları, 7 Mayıs'ta gerçekleştirdikleri toplantıda Suriye'yi Arap Birliği'ne geri çağırma konusunda anlaşmış ve Suriye'nin Arap Birliği'ne geri alındığı kararı birliğin genel sekreteri tarafından açıklanmıştı.

Bu olaydan sonra ABD Bloomberg gazetesi "Arap Birliği'nin Washington'ın hesaplarını görmezden gelme ve Suriye'yi bu birliğe geri alma kararı, ABD'nin bölgedeki etkisinin azaldığını gösteriyor" olarak yorumladı.



Yeni yorum ekle