Filistin’de Şehit Olanların Sayısı Artıyor: 9 Şehit, 100 Yaralı

Sa, 04/07/2023 - 08:59

Siyonist rejim güçlerinin, işgal altındaki Batı Şeria'nın Cenin kentine havadan ve karadan düzenlediği saldırılarda şehit olanların sayısı 9'a, yaralananların sayısı da 100'e yükseldi.

Welayet News  - Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, işgalci güçlerin saldırısı sonucu, şehit olanların sayısının 9'a çıktığı, 20'sinin durumu ağır olmak üzere yaklaşık 100 kişinin de yaralandığı ifade edildi.

Siyonist rejimin Cenin'e başlattığı saldırı nedeniyle işgal altındaki Batı Şeria genelinde olaylar çıkmıştı. Filistinliler, başta Ramallah ve el-Bire kentleri olmak üzere el-Halil, Beytüllahim, Tulkerim ve Nablus'un güneyinde, İsrail'in Cenin'e saldırısına tepki olarak sokaklara dökülmüştü.

Siyonist rejim web sitelerinden "Walla" konuyla ilgili haberinde şu ifadelerde bulundu: ‘Bu kapsamlı operasyona yüz değil, farklı ordu birimlerinden binden fazla asker katıldı.’

Yediot Aharanot gazetesi de Cenin'e yönelik 15'e yakın hava saldırısı düzenlendiğini açıkladı ve Siyonist İsrail ordusunun Cenin'e yönelik operasyonunun 1-2 gün ve belki daha fazla süreceğini bildirdi.



Yeni yorum ekle