Fransa Sokakları 6 Gündür Protestocuların Öfkesiyle Yanıyor

Pt, 03/07/2023 - 08:17

Fransa'da hükümet yetkilileri, bu ülkedeki protestoların yatıştığını iddia ederken, sosyal medyada protestoların altıncı gecesine ait yayınlanan videolar, Fransa şehirlerinde patlamaların ve yangınların olduğunu gösteriyor.

Welayet News  - Fransa İçişleri Bakanlığı'nın Pazar gecesi ülke genelindeki ayaklanmaların yoğunluğunun azaldığını açıklamasına rağmen, 17 yaşındaki bir gencin Fransa polisi tarafından öldürülmesini protesto eden vatandaşlar, protestoların altıncı gecesinde de sokaklara çıkarak protestolarına devam etti.

17 yaşındaki Mağrip asıllı Cezayirli bir gencin öldürülmesini protesto edenler, bu sabah Dijon'un Fontaine Douche bölgesinde bir aracı ateşe verdi.

Sokak gösterilerinin devam etmesi üzerine Fransız hükümeti, dün geceden itibaren ülkenin bazı bölgelerinde güvenlik önlemlerini artırdı ve internete erişimi kısıtladı.

Ayrıca, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Cezayir asıllı 17 yaşındaki gencin öldürülmesinin ardından ülkeyi saran kaosun altıncı gecesinde, Fransa İçişleri Bakanlığı'nın acil kriz merkezinde acil güvenlik toplantısına katıldı ve bakanlarıyla durumu nasıl kontrol edip yöneteceğini değerlendirdi.

Fransa İçişleri Bakanı Gérald Darmanen, beş gecedir ayaklanmayı kontrol altına almak için 45 bin polis ve emniyet gücünün konuşlandırılacağını açıkladı.

Tags: 


Yeni yorum ekle