Siyonist Netanyahu’ya Karşı Protestolar Devam Ediyor

Pa, 02/07/2023 - 09:01

Protestocular Pazartesi günü Ben Gurion Havalimanı'ndaki operasyonları kesintiye uğratmakla tehdit ederken, İsrail polisi önümüzdeki iki gün içinde tırmanan protestolarla başa çıkmaya hazırlanıyor.

Welayet News  - Siyonist rejim Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun kabinesinin sözde yargı reformu planına karşı işgal altındaki bölgelerin çeşitli bölgelerinde 26. haftadır gösteriler yapılıyor.

Siyonist rejim medyası, Tel Aviv’de düzenlenen gösterilerdeki protestocuların sayısının 125 binden fazla olduğunu açıkladı.

Siyonist rejim güvenlik güçleri ve polisi, protestocuların Pazartesi günü Ben Gurion Havalimanı'nın faaliyetini kesintiye uğratmakla tehdit etmesi nedeniyle önümüzdeki iki gün içinde tırmanan protestolara karşı koymaya hazırlanıyor.

Protestocular, Netanyahu'nun yargı sistemini zayıflatarak kendisini yolsuzluk suçlamalarından korumaya çalıştığına inanıyor. Protestoculara göre, Netanyahu'nun önerdiği reformlar onun yolsuzluk davalarında yargılanmaktan kurtulmasını kolaylaştırabilir.

Netanyahu, başbakan olarak görev yaptığı süre boyunca rüşvet, dolandırıcılık ve kamu güvenini kötüye kullanma da dâhil olmak üzere çok sayıda yolsuzluk suçlamasıyla karşı karşıya kaldı.

Netanyahu, 27 Mart'ta ülke çapında giderek artan kitlesel protestolara ve grevlere neden olan yargı düzenlemesini ertelediğini açıklamıştı.

Ancak Başbakan Netanyahu, 2023-2024 bütçesinin Meclisten geçmesinin ardından yargı düzenlemesini tekrar Meclise getireceklerini duyurmuştu.



Yeni yorum ekle