Fransa'da Halkın Öfkesi Dinmiyor: 4 Kentte Sokağa Çıkma Yasağı Getirildi

Cu, 30/06/2023 - 09:30

Fransa'da 27 Haziran'da polisin açtığı ateş ile öldürülen 17 yaşındaki Cezayirli Nael M. isimli için düzenlenen protestolar büyüyor.

Welayet News  - Nael M. isimli genç sürücünün polis ateşiyle öldürülmesinin ardından çıkan olaylar nedeniyle gece saatlerinde sokağa çıkma yasağı getirilen Clamart kentine ek olarak, Neuilly-sur-Marne, Savigny-le-Temple ve Compiegne kentlerinde de gece saatlerinde sokağa çıkmak yasaklandı.

Fransız basınındaki haberlere göre, olaylar nedeniyle Neuilly-sur-Marne kentindeki 3 mahallede 3 Temmuz'a kadar 23.00-06.00 saatleri arasında, Savigny-le-Temple kentinde ise 2 Temmuz'a kadar 22.00-05.00 saatleri arasında sokağa çıkma yasağı getirildi.

Öte yandan Compiegne kentinde de 3 Temmuz'a kadar saat 22.00-06.00 saatleri arasında, yanında bir ebeveyn olmayan 16 yaşının altındakilere sokağa çıkma yasağı uygulanacak.

Fransa genelinde gözaltına alınanların sayısı 176'ya yükseldi.

17 yaşındaki Nael'in öldürülmesinin ardından düzenlenen gösterilere destek vermek amacıyla Brüksel'in merkez semtlerinden Anneessens'de de eylemler düzenlendi.

Göstericilere müdahalede eden polis 29 kişiyi gözaltına aldı. Bu kişilerden 26'sının reşit olmadığı öğrenildi.

Öte yandan genç sürücünün anısına düzenlenen eylemlerde protestocularla polisler karşı karşıya gelirken; polis karşıtı slogan atarak araçları ateşe veren protestoculara emniyet güçlerinin biber gazıyla müdahale etti.

Fransa'da geçen yıl dur ihtarına uymadığı bahanesiyle 13 kişi öldürülmüştü. Reuters haber ajansının araştırmasında, Fransa'da 2017'den bu yana bu şekilde öldürülenlerin çoğunu siyah ya da Arap oldukları tespit edilmişti.



Yeni yorum ekle