İran, İsveç'in Tahran Maslahatgüzarını Dışişleri Bakanlığı'na Çağırdı

Cu, 30/06/2023 - 09:26

İran, İsveç’te Kur’an-ı Kerim’e yönelik saldırıya tepki olarak İsveç’in Tahran Maslahatgüzarı'nı Dışişleri Bakanlığı'na çağırdı.

Welayet News  - İran Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, İsveç’in Tahran Maslahatgüzarının Dışişleri Bakanlığı'na çağrılarak Stockholm'de Kur’an-ı Kerim’e yönelik yapılan saldırıların kınandığı belirtildi.

Dini değerlere saygı gösterilmesi gerektiği ifade edilen açıklamada şu ifadelerde bulunuldu: ‘Sözde ifade özgürlüğü adı altında yapılan bu eylem içinde nefret ve şiddet barındırmaktadır. İsveç yönetiminin benzer saldırılar karşısındaki sessizliği ise tekrarlanan bu eylemlere cesaret veriyor

Eğer İsveç zamanında dini değerlere yönelik saldırıların önünü almış olsaydı bugün Kur’an-ı Kerim’e yönelik bu saldırı gerçekleşmemiş olurdu.

İran ve diğer İslam ülkeleri, İslami değerlere yönelik saldırılara daha fazla tahammül etmeyecektir. İsveç’ten üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesini ve İsveç yönetiminden dini değerleri hedef alan saldırıları engellemesini istiyoruz.’



Yeni yorum ekle