Lavrov: Rusya ve Çin, Batı Hegemonyasına Karşı Yapıcı Bir Alternatif Sağlayacaktır

Sa, 27/06/2023 - 14:00

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov Salı günü, Moskova ve Pekin'in dünyaya Batı'nın küresel hegemonyasına karşı yapıcı bir alternatif sunduğunu söyledi.

Welayet News  - Rusya Uluslararası İlişkiler Konseyi ve Çin Sosyal Bilimler Akademisi tarafından Pekin'de düzenlenen 8. "Rusya ve Çin: Yeni Çağda İşbirliği" konulu konferansta konuşan Lavrov, şunları söyledi: ‘Moskova ve Pekin, Batı politikasına sözde değil, eylemde yapıcı bir alternatif sunarak, tüm ülkelerin çıkarlarına, kültürel ve medeni kimliklere saygı duyan çok kutuplu bir dünya düzeninin kurulmasının koşullarını kolaylaştırıyor.

Mevcut durum, küresel kalkınmada bir dönüm noktası olarak görülmelidir. Ülkelerimiz, başta Amerika olmak üzere Batı'dan gelen çok güçlü bir baskıyla karşı karşıyadır. Yasa dışı boyutta ve eşi benzeri görülmemiş mali ve ekonomik yaptırımlar bu ülkenin politikasının tezahürlerinden biridir.

Ukrayna krizi, Tayvan meselesi ve insan hakları, Washington ve ona bağlı ülkelerin Rusya ve Çin karşıtı eylemleri için yalnızca bir bahanedir.

Batı'nın yönetici elitlerinin, Rusya ve Çin'in politikasını, askeri, siyasi, mali, ekonomik ve teknolojik hakimiyetlerini sürdürmelerinin önünde bir engel olarak gördükleri herkes tarafından bilinmektedir. 2015 yılından bu yana, Rusya Uluslararası İlişkiler Konseyi ve Çin Sosyal Bilimler Akademisi, Moskova ve Pekin'de yıllık ortak konferanslar düzenlemektedir. Bu konferanslar, önemli küresel sorunları ve ikili işbirliğini değerlendirmek için Rus ve Çinli uzmanların önde gelen platformu haline gelmiştir.

Bu defa konferansın odak noktası, Çin ve Rusya’nın, dünyanın zor jeopolitik durumunda karşı karşıya olduğu zorluklardır.’



Yeni yorum ekle