İmam Hamanei’den Hac Mesajı

Sa, 27/06/2023 - 12:21

İran İslam İnkılabı Rehberi İmam Hamenei'nin hacılara hitaben yayınladığı mesajda, Hac ibadeti "insanların yücelmesi için evrensel bir çağrı ve insanlığın manevi ve ahlaki yükselişinin temeli" olarak nitelendirldi.

Welayet News  - İran İslam İnkılabı Rehberi İmam Hamenei, her yıl olduğu gibi bu yıl yine Hac farizesini yerine getiren hacılara bir mesaj gönderdi.

Bugün hacılara hitaben yayınlanan mesajda, Hac ibadeti "insanların yücelmesi için evrensel bir çağrı ve insanlığın manevi ve ahlaki yükselişinin temeli" olarak nitelendirldi.

Mesajda, "Hac ibadetinin evrensel bir etki yaratabilmesi için gerekli şart, İslam ümmetinin ‘birlik’ ve ‘maneviyat’ esaslarına dayanan bu gizemli farzın hayat veren öğretisini doğru biçimde anlaması ve tanımasıdır." ifadesi kullanıldı.

İslam ümmetinin birliğinin Müslüman ülkeleri arasında diyalog, fikir birliği, pratik yaklaşım, yakın işbirliği ve ekonomik bağların artması anlamına geldiği kaydedilen mesajda, “Bu birliğin bir diğer boyutu da Müslüman alimler arasında iyi niyet, hoşgörü, adalet ve yakın iletişime dayanan diyalogdur.” ifadesine yer verildi.

Birlik konusunda, İslam ülkelerin siyasi liderleri ve kültür alanındaki önede gelen isimlerin, yeni dünya düzenine hazırlanmaları için ortak işbirliği yapmaları gerektiğine vurgu yapan Ayetullah Hamanei'nin hac mesajında, “Böylece İslam ümmeti hak ettiği itibara kavuşur ve Birinci Dünya Savaşı'ndan sonra siyaset alanında yaşanan acı tecrübeler bir daha tekrarlanamaz.” ifadesi kullanıldı.

Ayetullah Hamanei, günümüzde İslam ümmetinin birliği ve maneviyatının, ABD ve diğer emperyalist güçlerin Müslüman ülkeler arasındaki uzlaşı ve genç Müslümanlar arasında artan din ilgisine karşı çıkmaları nedeniyle geçmişe oranla daha fazla hedef gösterildiğini belirterek, “Bu hain plana karşı koymak tüm Müslümanlar ve İslam devletlerinin görevidir” dedi/mehr



Yeni yorum ekle