Londra’da Trump ve Bin Selmana karşı Protestolar Sürüyor

Ct, 14/07/2018 - 18:24

Trump’ın Londra’ya girişiyle britanyalı binlerce insan Trumpı protesto için sokaklarda gösteriler sürdürmeye devam ediyor.

Welayet News - Trump Brüsselde NATO başkanlarıyla görüştükten sonra dört günlük bir ziyaret için Londra’ya gitti.

İngiltere başbakanı Theresa May, Trump seçiminden sonra Beyaz Sarayda onu ziyaret edip İngiltereye davet etmişti. Ocak ayında Trump Londraya gidecekti ama geniş bir protesto ve itirazla karşılaşacağını düşündüğünden erteledi. Bu defa ise değişen bir şey olmadı. Trump’ın Londra’ya gelişini protesto etmek için bir çok muhalif örgüt bir hafta önceden hazırlığa başladılar.

Protesto ve itriaz haberlerini ve fotoğraflarını okuyup izlediğimizde muhaliflerin Trump’ın Ortadoğu siyasetini kınadakılarını görüyoruz. İster işgalci rejimi savunması ister Arabistanla birlikte Amerikanın bölgede savaş sürdürmesi muhalifler tarafından protesto ediliyor.

Siyasi aktivistler, sanatcılar ve bir çok muhalif britanyalı yurtdaş ‘’Hep Beraber Trumpa karşı’’ konsepti altında geniş çaplı bir protsto örgütlüyorlar.

Trumpı şişme bir bebekle göstermeli, Trump, Muhammed bin Selman ve BAE’ın veliahdı Muhammed bin Zayid Al Nihan maskeleriyle onların birbirlerine bağlı üçlü olduklarını gösteren performans, protestolarda görünen çalışmalardı. Trumpın nasıl bu iki velahdı kendine bağlayıp sürüklediği canladırıldı. Göstericilerin sloganlarından bir kaçı şunlardı: ‘ Trump’a, Hayır, Savaşa Hayır’, Trump’a Hayır, Irkcılığa Hayır’.

Welayet News

Tags: 


Yeni yorum ekle