İran: Arnavutluk Bir Terör Örgütüne Ev Sahipliği Yapma Hatasını Telafi Etmelidir

Çar, 21/06/2023 - 13:04

İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, “Arnavutluk hükümeti münafıkların terör örgütüne ev sahipliği yapmakla hatasını telafi etmelidir” açıklamasında bulundu.

Welayet News  - İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Nasır Kenani, Arnavutluk'taki olayların seyrine değinerek, Arnavut polisinin bu ülkenin teröre karşı Yüksek Mahkemesi'nin emriyle dün Eşref kışlasına teftiş için girdiğine işaret etti.

Terörist yapıları nedeniyle münafıklar her zaman ev sahiplerinin güvenliği için bir tehdit oluşturacaklardır, bu nedenle Irak hükümeti onları sınır dışı etti ve diğer hükümetler onları kabul etmedi.

Bu eylemin gerekçesinin, münafıkların Arnavutluk'taki suç ve terör eylemleri olduğu açıklandı. Arnavutluk'un ilgili makamları da münafıkların terör faaliyetleri için kullandıkları çok sayıda elektronik sisteme ve insansız hava aracına el konulduğunu duyurdu ve münafıklar terör örgütünün Arnavutluk ile 2014 yılında imzaladıkları anlaşmayı terör ve siber eylemlerle ihlal ettiklerini söylediler.’

Hatırlatmak gerekir ki, dün Arnavutluk polisi salı günü Münafıklar Terör Örgütü'nün Durres kentindeki üssüne baskın düzenleyerek Münafıklar Terör Örgütü üyesinden onlarcasını yakaladı ve onlarca teröristi de yaraladı.

Arnavutluk polisi tarafından yapılan operasyonda bir kişinin öldüğü ve 6 kişinin de ağır yaralandığı belirtildi.



Yeni yorum ekle