Şam: İşgal Altındaki Golan'ı Siyonist Rejimden Geri Alacağız

Çar, 21/06/2023 - 12:50

'Golan Suriye'nindir ve öyle kalacaktır ve işgal altındaki bu bölgenin Suriye topraklarına dönüşü mutlaka gerçekleşecektir ve Suriye halkı ve hükümeti bu bölgenin özgürleştirilmesi için elinden geleni yapacaktır.’

Welayet News  - Suriye Dışişleri Bakanlığı, Siyonist rejim ordusunun işgal altındaki Golan halkına yönelik saldırılarına yanıt olarak şunları vurguladı: ‘Bu güçlerin acımasız saldırıları, bu rejimin düşmanca politikalarının ve suç ve cinayetlerinin devamıdır ve bu, uluslararası insan hakları ve BM Şartı'nın ağır bir ihlalidir.

Medya kaynakları, dün işgal altındaki Golan Tepeleri sakinleri ile Siyonist rejim ordusu arasında bu rejim ordusunun bu bölgeye saldırmasının ardından çatışma yaşandığını açıkladı.

Siyonist rejim askerleri, işgal altındaki Golan sakinlerinin Mes’ede köyünün doğusundaki "el-Hafayer bölgesindeki topraklarına girmelerini engelledi ve onlara göz yaşartıcı gaz sıktı ve onlarca Suriye vatandaşının yaralanmasına neden oldu.

Suriye Dışişleri Bakanlığı bu saldırılara tepki göstererek bir açıklama yayınladı ve şu ifadelerde bulundu: ‘Suriye, işgal altındaki Golan halkının Siyonistlerin işgal projesini reddetme konusundaki duruşuyla gurur duymaktadır. Bu projenin amacı Golan'daki tarım arazilerini işgal etmektir.

Siyonist güçlerin acımasız saldırıları, bu rejimin düşmanca politikalarının, suç ve cinayetlerinin devamıdır ve bu, uluslararası insan hakları ve BM Şartı'nın ağır bir ihlalidir.

Siyonist rejimin Golan'daki işgali yıkımın eşiğindedir, bu rejimin yerleşim inşasına yönelik tüm proje ve planları geçersizdir ve Güvenlik Konseyi'nin, Tel Aviv'in Golan'daki kararlarını geçersiz sayan 497 sayılı kararının ağır bir ihlalidir.

Golan Suriye'nindir ve öyle kalacaktır ve işgal altındaki bu bölgenin Suriye topraklarına dönüşü mutlaka gerçekleşecektir ve Suriye halkı ve hükümeti bu bölgenin özgürleştirilmesi için elinden geleni yapacaktır.’

Siyonist rejim, dün “Dev Türbinler" olarak bilinen projenin uygulanacağı tarım alanlarını kuşatmak ve bu tarım arazilerinin sahiplerinin girişini engellemek için çok sayıda kuvvetini konuşlandırdı. Bu durum, işgal altındaki Golan sakinleri ile işgalciler arasında çatışmaya yol açtı ve çok sayıda kişi göz yaşartıcı gazdan yaralandı.

Tel Aviv, uzun bir süredir rüzgâr türbini projesini hayata geçirme bahanesiyle Suriye'nin işgal altındaki Golan bölgesinde güç kullanarak bu bölge sakinlerinin topraklarına el koyuyor ve hatta yerleşim yerleri kuruyor ve Golan halkı sürekli olarak bu duruma karşı çıkıyor ve protesto ediyor, çünkü bu konu, bu toprakların statüsüne ilişkin uluslararası kararların açık bir ihlalidir.

Rüzgâr türbini inşa etme projesi, Suriye’nin Golan topraklarının altı bin hektarını üç aşamada işgal etmeyi hedefleyen Siyonist rejimin en tehlikeli sömürge planlarından biridir.



Yeni yorum ekle