Yemen İnsan Hakları Bakanlığı: Savaşta 8 Bin Çocuk Öldürüldü

Çar, 21/06/2023 - 12:12

Yemen İnsan Hakları Bakanlığı sözcüsü, Suudi koalisyonunun Yemen'i işgali sırasında en çok çocukların zarar gördüğünü belirterek, bazı açıklamalarda bulundu.

Welayet News  - Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti İnsan Hakları Bakanlığı sözcüsü Arif el-Amiri pazartesi günü verdiği bir röportajda sekiz yıllık savaş sırasında 8 bin çocuğun öldüğünü açıkladı.

Yemenli yetkili yaptığı açıklamada şöyle dedi: "Yemenli çocuklar çok zor, ağır fiziksel ve ruhsal koşullarda yaşıyorlar. Onlara bu koşulları, Yemen kuşatmasının ardından oluşan sağlıksız bir ortam, cinayet, yerinden edilme, mültecilik ve tüm hakların ihlali dayattı."

Arif el-Amiri, Birleşmiş Milletler'in Yemenli çocukların haklarını koruma yükümlülüğünün olmadığını da ifade etti.

Yemenli kadın ve çocuk hakları alanında faaliyet gösteren yasal örgüt İntisaf da geçtiğimiz ayda yayınladığı bir raporda, sekiz yıllık savaşta 5 bin Yemenli kadının öldürüldüğünü ve yaralandığını duyurdu.

İntisaf kurumunun açıklamasına göre, her iki saatte bir, Yemenli bir kadın ve altı çocuk, hamilelik veya doğum komplikasyonları nedeniyle sağlık hizmetlerine erişemediği için ölüyor. Aynı şekilde bir milyon beş yüz binden fazla Yemenli hamile veya emziren kadın yetersiz beslenme sorunu yaşıyor.



Yeni yorum ekle