Filistin İşgalini Sona Erdirmek İçin En Etkili Strateji Direniştir

Çar, 21/06/2023 - 12:09

İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Sekreteri, Hamas lideriyle yaptığı görüşmede: "Filistin'in 75 yılı aşkın işgalini sona erdirmek için en etkili strateji, direniştir." açıklamasında bulundu.

Welayet News  - Dün sabah Tahran'a giden Hamas lideri İsmail Haniye, İslam İnkılabı Lideri İmam Seyyid Ali Hamanei'nin temsilcisi ve Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Sekreteri Ali Ekber Ahmediyan ile bir araya gelerek, bölgedeki son siyasi ve saha gelişmelerini ele aldılar. İkili ayrıca, Filistin ve direniş grupları arasında birlik ve beraberliği mümkün olduğunca güçlendirmenin yollarını görüştüler.

Bu görüşmede İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Sekreteri Ali Ekber Ahmediyan, işgal altındaki topraklarda Siyonist rejim liderlerini korku ve şaşkınlığa sürükleyen mevcut gelişmelere işaret etti.

Ali Ekber Ahmediyan, direnişin kazanımlarından bugün tüm İslam dünyasının yararlandığını belirterek, şunları kaydetti: "Direnişin Kudüs Kılıcı savaşına girmesi bu alanda bir dönüm noktası oldu ve direniş için stratejik kazanımlar getirdi. Son savaşta direniş gruplarının İslami Cihad hareketine verdiği destek ve birlik, Siyonist düşmanı bu komplo konusunda hayal kırıklığına uğrattı."

İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Başkanı, "İslam aleminin ana meselesi Filistin'dir ve başta direnişin bölgesel aktörleri olmak üzere Müslümanların birliğini güçlendirmek, Siyonist düşmana ve onun destekçilerine en büyük zararı verecektir." dedi.

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye de bu toplantıda İran İslam Cumhuriyeti'nin İslam dünyası ile Filistin direniş gruplarının birlik ve işbirliğini güçlendirmedeki seçkin ve etkili rolünü takdir ederek, işgal altında olan Filistin'deki siyasi ve saha gelişmeleri ve direnişin Siyonist rejime karşı inisiyatifini sürdürme ve güçlendirme planları hakkında bilgi verdi.



Yeni yorum ekle