Emir Abdullahiyan: Siyonistlerin insanlık karşıtı cinayetleri durdurulmalı

Sa, 20/06/2023 - 10:16

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı, Filistin İslami Cihat Hareketi Genel Sekreteri ile yaptığı görüşmede, İslam ülkelerinin Siyonistlerin insanlığa karşı cinayetlerini durdurmak için etkili adımlar atması gerektiğini vurguladı.

Welayet News  - Filistin İslami Cihat hareketi Genel Sekreteri Ziyad Nahale İran Dışişleri Bakanlığı'nda Hüseyin Emir Abdullahiyan ile bir araya geldi.

İranpress haber ajansının bildirdiğine göre, Emir Abdollahian görüşmede,“Irkçı Siyonist rejim, bölgede güvensizlik ve istikrarsızlık oluşturmanın ana kaynağıdır ve İslam ülkeleri, Siyonistlerin mazlum Filistin milletine karşı insanlık dışı cinayetlerini  durdurmak için tutarlı ve etkili bir eylemde bulunmalıdır.”dedi.

Dışişleri Bakanı, son olarak Gazze'de beş gün süren savaşta direnişçilerin elde ettiği büyük zaferi ve bu zaferde direniş gruplarının birliğinin etkili rolünü kutlayarak Filistin meselesinin İslam dünyasının en önemli odak sorunu olduğuna dikkat çekti.

Abdullahiyan, İran İslam Cumhuriyeti'nin Filistin ve Kuds-i Şerif  davasına verdiği desteği ve Filistin halkının Siyonist işgalcilere karşı meşru direnişine verdiği desteği vurguladı.



Yeni yorum ekle