İİT: Cenin olayları İsrail'in kana susamış olduğunu gösteriyor

Sa, 20/06/2023 - 10:10

İslam İşbirliği Teşkilatı, Cenin kampında Siyonist askerlerin işlediği cinayeti kınayarak, bu eylemlerin işgalci İsrail rejiminin kana susamış yapısının bir teyidi olduğunu vurguladı.

Welayet News  - Filistin haber ajansı Vefa’ya göre, İslam İşbirliği Teşkilatı Sekreterliği yayınladığı bildiride Siyonist rejimin saldırılarını kınadı.

Bildiride, “İsrail işgal güçlerinin Ürdün Nehri'nin Batı yakasında bulunan Cenin kentine ve kampına Apaçi savaş helikopterleriyle füze saldırısı, yerleşim bölgelerine yönelik topyekun bir savaş olmasının yanısıra İsrail'in kana susamış doğasını doğrulayan bir saldırıdır.” denildi.

İslam İşbirliği Teşkilatı yayınladığı bildiride, Siyonist rejim kabinesinin Batı Şeria'da yerleşim birimleri inşa etme ve bu dosyanın yetkilerini rejimin aşırı maliye bakanı Bazalel Smotrich"e devretme konusundaki yeni planına da dikkat çekti.

“İsrail kabinesinin yerleşimlerin inşası ve geliştirilmesi sürecini hızlandırma kararı, Tel Aviv'in yerleşim yaklaşımı ve sürekli olarak uluslararası yasaları, normları ve anlaşmaları alt etme girişimi çerçevesindedir.”



Yeni yorum ekle