Esad’ın Danışmanı: Demokrasi, Batının İşlediği Cinayetler İçin Kullandığı Bir Kılıftır

Sa, 20/06/2023 - 09:44

Suriye Cumhurbaşkanı’nın özel danışmanı, dünya çapında milyonlarca insanın Amerika ve Batı ülkeleri tarafından katledilmesine değinerek, demokrasinin Batı'nın bu suçlarını örtbas etmekten başka bir şey olmadığını vurguladı.

Welayet News  - Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esad’ın Özel Danışmanı Buseyna Şaban, ABD ve Batılı ülkelerin insan hakları bahanesiyle uyguladığı çifte standardı şiddetle eleştirdi.

Buseyna Şaban, Çin'de düzenlenen bir insan hakları konferansında yaptığı konuşmada şunları söyledi: ‘İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra Nazizm'i yıkan tek gücün kendisi olduğu düşüncesini yaratan Batı, bu bağlamda 20 milyon vatandaşını bu konuda kaybeden Sovyetler Birliği'nin rolünü unuttu.

Amerika ve Batı, masum insanların öldürülmesinden, halen yürürlükte olan acımasız yaptırımların uygulanmasına kadar Suriye'de birçok suç işledi. Amerika, Suriye petrolünü yağmalamaya ve satmaya devam ediyor ve aynı zamanda yakın zamanda işgalini sürdürmek için Suriye hükümetine karşı çıkan unsurları örgütlemek için yeni bir plan tasarladı.

Amerika’nın planı, Suriye'deki el-Sahva güçlerini bu ülkenin ordusuna karşı güçlendirmek ve çatışan tüm tarafların varlığıyla bu ülkede yeni savaşlar çıkarmaktır. El-Sahva güçleri aşiret ve kabile milislerinden oluşmaktadır ve Amerika, bu grupları oluşturarak hedeflerini ve çıkarlarını gerçekleştirmeye çalışmaktadır. ABD yıllardır Irak'ta el Kaide ve IŞİD'le savaşma ve ayrıca kabileler arası fitneyle savaşma bahanesiyle bu tür güçler oluşturdu.

O zamandan beri Batı medyası, Sovyetler Birliği ve müttefiklerini özgürlüğün düşmanları olarak göstermeye çalıştı. Bu medya, özgürlük, demokrasi ve insan haklarını umursayan tek tarafın Batı olduğunu dayattılar. Bu nedenle Amerika, Fransa ve İngiltere, istedikleri kavramları dünya çapında milyonlarca insanın zihnine sokmaya çalıştılar.

Bu batılı ülkeler, demokrasi iddiasında bulunarak, dünya çapında milyonlarca insanı katlettiler. Demokrasi, Batı'nın savaşları ve hegemonyası için sadece bir kılıftır. Ama 21. yüzyılın başlamasıyla birlikte her şey iki nedenle değişti: Birincisi, Amerika'nın Irak ve Afganistan'daki savaşları ve Libya'nın NATO tarafından yok edilmesi. İkincisi, alternatif söylemler olarak Çin ve Rusya'nın güç kazanması.

Çoğu ülke Batı ve Amerika'ya alternatif arıyor. Batı şu anda dünya üzerindeki hegemonyasını sürdürmek için düşmanca ve tehlikeli eylemlerde bulunuyor ve bunu insan hakları bahanesiyle yapıyor.

Batı'nın yaklaşımı önceki savaşlarına göre daha tehlikeli hale geldi. Çünkü insanlığı hedef almıştır ve bu nedenle zehirli batılı düşüncelere karşı çocukları korumak için gruplar halinde bir tutum sergilenmelidir.’



Yeni yorum ekle