Yemen: Düşmanlar eğer barış istiyorsa biz barış ehliyiz, eğer savaş istiyorlarsa savaş adamlarıyız

Pt, 19/06/2023 - 16:24

Yemen silahlı kuvvetlerinin resmi sözcüsü şunları söyledi: ‘Silahlı kuvvetlerin sabrı uzun sürmeyecektir. Düşmanlar eğer barış istiyorsa biz barış ehliyiz, eğer savaş istiyorlarsa savaş adamlarıyız.’

Welayet News  - Yemen silahlı kuvvetleri sözcüsü Yahya Seri, bu ülkedeki ne barış ne de savaş koşullarına değinerek, bu ülkenin silahlı kuvvetlerinin sabrının uzun sürmeyeceği uyarısında bulunarak, hazırlıklarını artırdıklarını ve önümüzdeki günlere hazır olduklarını vurguladı.

Yahya Seri, cumartesi günü Amran eyaletindeki yaz kurslarının bitiş töreninde yaptığı konuşmada şu ifadelerde bulundu: ‘Bugün Silahlı Kuvvetler, Milli Savunma Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı adına muhteşem yürüyüşünüze katılmak için sizin yanınıza geldik. Biz de sizlerin arasında bulunmaktan gurur duyuyoruz, çünkü siz milletin ve geleceğin yetişen nesli, umudusunuz.

Şehitlerin kanlarının bereketi ve özgür Yemen halkının istikrarı ile yıllar geçse de vatanın yabancıların işgal ve vesayetinden kurtuluşu için dimdik ayakta duracağız ve bu yükselen nesil, Yemen halkının vatan düşmanlarıyla mücadele için dayandığı ve güvendiği nesildir.

Amran eyaletinden şunu vurguluyoruz ki, silahlı kuvvetlerin sabrı uzun sürmeyecektir ve ne savaş ne de barış halinde olan bir buçuk yıllık ateşkesin ardından, silahlı kuvvetlerimiz hazır olduklarını açıklamakta ve önümüzdeki günlere hazırlanmakta ve vatanı özgürleştirmek, işgalcileri çıkarmak ve denizde ve karada her düzeyde disipline etmek ve işgalci ülkelerin topraklarının derinliklerine özel saldırılar gerçekleştirmek için komutanın işaretini beklemektedir Eğer barış istiyorlarsa, biz barış ehli insanlarız ve eğer savaş istiyorlarsa, biz savaş adamıyız.’



Yeni yorum ekle