Şeyh İsa Kasım: Al-i Halife, Alimlerin Halkı Savunan Konuşmalarını Yasaklıyor

Pt, 19/06/2023 - 06:12

Bahreyn Şiilerinin lideri Şeyh İsa Kasım, twitter hesabından yaptığı açıklamada; Bahreyn Adalet, İslami İşler ve Vakıflar Bakanlığı Diyanet İşleri Başkanlığı'nın din alimlerine yönelik yargılanma tehdidini kınadı.

Welayet News  - Şeyh İsa Kasım yaptığı açıklamada; "Bahreyn'de siyaset bir şeyi yasaklıyor, başka bir zamanda onu helal kılıyor." diye belirtti.

Bahreynli lider, "Bahreyn'de siyaset, camide milleti savunmak ve dinin hakikatlerini anlatan konuşmayı yasaklıyor." dedi.

Bahreyn güvenlik güçleri, Bahreynli din alimi Fazıl ez-Zaki'nin el-Draz camisinde Cuma namazına katılmasını yasaklamıştı.

Fazıl ez-Zaki, sosyal medyada yaptığı açıklamada şöyle dedi: "Uzun bir araba kuyruğunda 40 dakika bekledikten sonra kontrol noktasına vardım. Ancak el-Draz Camii'nde fıkıh dersleri vereceğimi vurgulamama rağmen, camiye namaz için girmeme izin vermediler."

Daha önce Bahreyn Diyanet İşleri Başkanlığı, ülkedeki din alimlerini ve cuma namazı vaizlerini siyasi meselelerle ilgili konuşmamaları ve Siyonist rejimle ilişkilerin normalleşmesine yönelik eleştiriler yapmamaları konusunda uyarmıştı.

Bahreyn makamları geçtiğimiz günlerde İmam Sadık Camii'nin cuma vaizi Şeyh Muhammed Sangur'u tutukladı. Birçok Bahreyn vatandaşı, Şeyh Sangur'un güvenlik yetkilileri tarafından tutuklanmasını kınayarak twitterda "mezhepçi tacizi durdurun" hashtagini oluşturdu.



Yeni yorum ekle