Siyonist Netanyahu’ya Karşı Kitlesel Gösteriler Devam Ediyor

Pa, 18/06/2023 - 09:26

Siyonist rejimin Başbakanı'nın politikalarına karşı 24. hafta da protesto gösterileri düzenlendi.

Welayet News  - İşgal topraklarında Netanyahu kabinesinin çıkardığı Yargı Reformu yasasına karşı 24 haftadır protestolar düzenleniyor.

Siyonist rejimin aşırılık yanlısı hükümetine muhalif olan on binlerce kişi, işgal altındaki Filistin'in farklı bölgelerinde sokaklara çıkarak Netanyahu kabinesi ve yargı reformu tasarısı aleyhine sloganlar attı.

İbrani medya kaynakları tarafından yayınlanan haberlere göre, Tel Aviv, Hayfa, Netanya ve Beerşeba'da binlerce yerleşimci gösteri düzenledi.

Bu, Netanyahu'nun siyasi muhaliflerinin, onun aşırılık yanlısı kabinesine karşı düzenlediği gösterilerin 24. Haftasıdır.

Geçtiğimiz 23 hafta boyunca, Tel Aviv, Hayfa, işgal altındaki Kudüs, Beerşeba, Rişon LeTsion ve Herzliya olmak üzere işgal altındaki Filistin'in kuzeyinden güneyine onlarca şehir, Netanyahu'nun aşırı sağcı kabinesine ve yargı reformuna karşı protestolara sahne oldu.

Muhalefet liderleri, Netanyahu kabinesinin “Yargı Reformunu” yargı sistemini zayıflatma ve yolsuzluk ve rüşvet gibi Netanyahu'nun yargılandığı üç davadan kurtulma girişimi olarak değerlendiriyor ve kabinenin bu eylemlerinin Siyonist rejimi yavaş yavaş iç savaşa, çatışmaya ve çöküşe sürükleyeceğine inanıyorlar.

Bu planın onaylanması geçtiğimiz günlerde Netanyahu tarafından ertelenmişti, ancak protestocular bu planın tamamen iptal edilmesini vurguluyorlar.



Yeni yorum ekle