Yemen'den Suudi Arabistan'a Uçuşlar Yeniden Başlıyor

Cu, 16/06/2023 - 11:56

Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti, yaklaşık 7 yıllık bir aradan sonra cumartesi günü San'a Uluslararası Havalimanı'ndan Suudi Arabistan'a uçuşlara yeniden başlanacağını duyurdu.

Welayet News  - San'a Uluslararası Havalimanı yöneticisi Halid eş-Şayif, twitterdan yaptığı açıklamada şöyle dedi: "Ulaştırma Bakanı Abdul Vahhab el-Derre ile yapılan çabanın ardından, hacıları taşımak için Cumartesi gününden itibaren San'a'dan Suudi Arabistan'a uçuşlar yeniden başlayacak."

Geçen hafta, uluslararası ateşkesin bir parçası olarak Ağustos 2015'ten beri uçuşların askıya alınmasının ardından San'a Uluslararası Havalimanı'ndan ilk ticari uçuş gerçekleşmişti.

Yemen medyası, Yemen Havayolları'na ait uçağın geçen hafta San'a havalimanına indiğini ve daha sonra yolcularla birlikte Ürdün'ün başkenti Amman'a ilk uçuşunu gerçekleştirdiğini duyurdu.

Suudi Arabistan liderliğindeki Arap koalisyonu, 9 Ağustos 2016'da San'a havaalanında hava trafiğini yasaklayarak sadece bazı BM uçuşlarına ve kısıtlı insani yardıma izin veriyordu.

Yemen Yüksek Siyasi Konseyi Başkanı, daha önce Birleşmiş Milletler temsilcisiyle yaptığı görüşmede, ülkede ateşkesin tam olarak uygulanması çağrısında bulunarak, binlerce hastanın San'a havalimanının yeniden açılmasını beklediğini belirtmişti.



Yeni yorum ekle