Cezayir: Doları ve Euroyu Bırakmak İçin BRICS’e Katılacağız

Cu, 16/06/2023 - 11:50

Cezayir Cumhurbaşkanı, ülkesinin BRICS örgütüne katılması ve ülke ekonomisini güçlendirmek için dolar ve eurodan vazgeçmesi gerektiğini ifade etti.

Welayet News  - Cezayir Devlet Başkanı Abdülmecid Tebun, Rus mevkidaşı Vladimir Putin ile Moskova'da yaptığı görüşmede iki ülke arasındaki dostane ilişkilerin derinliğine vurgu yaparak; "Bu ilişkiler geçmişteki gibidir ve değişmedi." dedi.

Cezayir Devlet Başkanı Abdülmecid Tebun: "Zor bölgesel koşullar nedeniyle Cezayir'in bağımsızlığını Rusya'nın bu ülkeyi silahlandırmak ve özgürlüğünü savunmak için yaptığı yardımın gölgesinde korumak mümkündür."

Abdülmecid Tebun, "Uluslararası baskılar var ama bu baskılar Cezayir ile Rusya'nın 60 yıl öncesinden bu yana köklü ilişkilerini asla etkilemeyecektir." diye belirtti.

Cezayir cumhurbaşkanı, dolardan ve eurodan vazgeçmek amacıyla ülkesinin BRICS örgütüne katılım sürecini hızlandırmak istiyor ve bu eylemin Cezayir ekonomisi için çok geniş faydaları olacağını vurguluyor.

Daha önce Rusya'nın Kahire Büyükelçisi Georgy Borisenko da Mısır'ın BRICS grubuna katılmak için başvurduğunu açıklamıştı.



Yeni yorum ekle