Maduro: İran, bağımsızlık ve insanlık için savaşan Ülkeler için bir referanstır

Per, 15/06/2023 - 15:43

Venezuela Devlet Başkanı Nicolás Maduro, İran'ın bağımsızlık ve insanlık için savaşan milletler için bir referans olduğunu açıkladı.

Welayet News  - Venezuela Devlet Başkanı Nicolás Maduro salı günü Twitter hesabında şunları yazdı: İran İslam Cumhuriyeti, dünyanın yükselen güçlerinden biri olarak çok önemli bir rol oynuyor.
 
Venezuela Devlet Başkanı, İran Cumhurbaşkanı Seyyid İbrahim Reisi'yi ağırlarken, "Bağımsızlık, adalet, eşitlik ve insanlık için mücadele eden milletlerin otoritesi olduklarını" vurguladı.

Reisi, yerel saatle pazartesi akşamı, Maduro ile düzenlediği ortak basın toplantısında, bu ülkeye yaptığı resmi seyahat planları sırasında, Venezuela halkının emperyalizme karşı yıllarca süren direnişini överek ve bu ülkenin ulusal kahramanlarına saygılarını sunarak, İran ve Venezüella'nın bağımsızlık, özgürlük ve adalet alanlarında ortak çıkarlara ve görüşlere sahip olduğunu ve bu iki ülke halklarını bir araya getirdiğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı ayrıca İran ve Venezuela halkının bağımsız yaşamamızı istemeyen ortak düşmanları olduğunu da belirterek, İran milletinin son yıllarda Venezüella halkıyla dostluğunu kanıtladığını ve zor zamanlarında her zaman onların dostu olduğunu gösterdiğini sözlerine ekledi.  (Tesnim)



Yeni yorum ekle