"Siyonistler İsrail'in sekseninci yılını görmemesi konusunda endişe duymakta haklı"

Çar, 14/06/2023 - 21:45

İslam İnkılabı Rehberi "Siyonist rejim şimdi pasif bir durumdadır. Siyonist rejimin başındakiler İsrail'in sekseninci yılını görememe konusunda endişe duymakta haklı. Mücadelenin temel anahtarı Batı Şeria'da günbegün büyüyen güçtür." ifadelerini kullandı.

Welayet News  - İslam İnkılabı Rehberi İmam Hamanei, Filistin İslami Cihad Hareketinin Genel Sekreteri Ziyad en-Nahale ve beraberindeki heyet ile Çarşamba akşamı bir araya gelerek Gazze'deki son savaşta İslami Cihad'ın zaferini kutladı. Siyonist rejimin yetmiş yıl önceki dönemine kıyasla bugünkü durumunun çok farklı olduğunu değerlendiren İmam Hamanei "Bugün Siyonist düşman pasif ve gerileme  konumundadır ve bu durum Filistin İslami Cihadı ve direniş gruplarının yolu doğru tespit ettiklerini ve bu doğrultuda ilerlediklerini göstermektedir." dedi.
 
İslam İnkılabı Rehberi,  büyük hedef ve işlerde tehlike göze alınmadan hedeflere ulaşılamayacağını belirterek şunları ekledi:

"Bugün Allah'ın lütfuyla Filistin direniş gruplarının ve İslami Cihad'ın gücü ve inandırıcılığı gün geçtikçe artıyor ve  Siyonist rejimin 5 günlük savaşdaki son yenilgisi bu konunun bir göstergesidir."
İmam Hamanei konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Filistin İslami Cihadı, son Gazze savaşında iyi bir sınav verdi. Şimdi Siyonist rejimin koşulları yetmiş yıl öncesine göre değişti ve Siyonist liderler bu rejimin sekseninci yıldönümünü görememekten endişe duymakta haklı." 

İmam Hamanei İslami Cihad ve diğer Filistinli direniş gruplarının Siyonist rejime karşı mücadelede ana noktayı bulduklarını vurgulayarak, şunları ekledi:

"Batı Şeria'da direniş gruplarının artan gücü, Siyonist düşmanı dize getirmenin anahtarıdır ve bu yolun devam etmesi gerekir"

İslam İnkılabı Rehberi, Filistinli direniş gruplarının siyasi ve sahadaki eylem birliğini takdir ederek bu meselenin çok önemli olduğunu değerlendirdi.
İmam Hamanei İran İslam Cumhuriyeti'nin Filistin halkı ve mücadeleci gruplara verdiği desteğin devam edeceğini vurguladı.

Filistin İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Sayın "Ziyad en-Nahale" bu toplantıda, İslam Cumhuriyeti'nin Filistin halkına ve mücadelelerine sürekli verdikleri destek için takdir ve teşekkürlerini sundu. İşgal altındaki Filistin'deki son gelişmeler hakkında bir rapor verdi, özellikle Siyonist rejimin Gazze'deki 5 günlük savaşta yenilgiye uğraması ve Batı Şeria'daki koşullar ve bu bölgedeki hakim direniş gruplarının durumunu dile getirerek, şunları söyledi: "İslami Cihad Gazze savaşından gururla çıkar ve en kısa zamanda çıkacaktır. Kudüs'ün nihai zaferine ve kurtuluşuna tanıklık etmeyi ümit ediyoruz."



Yeni yorum ekle