Erdoğan ve Aliyev'den ortak "Zengezur" açıklaması

Sa, 13/06/2023 - 15:28

Yurtdışı gezisi kapsamında Azerbaycan’da Aliyev’le görüşen Erdoğan'dan "Zengezur Koridoru" ile ilgili açıklama geldi. Aliyev de, “Türkiye ve Azerbaycan dış politikada bundan sonra da ortak tutum sergileyecektir” dedi.

Welayet News  - İki lider, baş başa görüşmeye geçti. Bakü'deki Gençlik Sarayı'nda gerçekleşen görüşme yaklaşık 1 saat sürdü. Erdoğan ve Aliyev, ikili görüşmelerinin ardından heyetler arası toplantıya geçti.

Görüşmelerin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Aliyev, konuşmasında Ermenistan-Azerbaycan ilişkilerine ve Türkiye ile enerji işbirliği konularına değindi. Zengezur Koridoru’nun açılması hakkında da konuştuklarını aktaran Aliyev, koridorun ‘ne kadar çabuk açılırsa o kadar iyi olacağını’ söyledi. Aliyev, “Türkiye ve Azerbaycan dış politikada bundan sonra da ortak tutum sergileyecektir” ifadelerini kullandı.

Aliyev, ziyareti için Erdoğan’a teşekkür ederek sözü Erdoğan’a bıraktı. Konuşmasına seçimleri hatırlatarak başlayan Erdoğan, ilk yurt dışı ziyaretlerini Kıbrıs ve Azerbaycan’a yaptığını anımsattı. Erdoğan, Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi'nin kurulması için çalışmalara başlandığını bildirdi. Erdoğan da Zengezur'a değinerek, "Zengezur konusunu süratle halletmemiz, Türkiye-Azerbaycan ilişkilerinin güçlenmesine vesile olacaktır" dedi. (AA)



Yeni yorum ekle