Abdulmelik el-Husi; Amerika ve İsrail'in İslam Ümmetini kontrol altına alma çabasını çok yönlü

Ct, 14/07/2018 - 08:54

Ensarullah Hareketi lideri Abdulmelik el-Husi; Amerika ve İsrail'in İslam Ümmetini kontrol altına alma çabasının çok yönlü olduğunu ve sadece askeri bir çaba olmadığını belirtti.

Welayet News - Ensarullah Hareketi lideri dün yaptığı konuşmada ilk olarak sömürgeci güçlere karşı halk hareketinin yıldönümünü anarak, Amerika ve İsrail'in İslam Ümmeti üzerinde hakimiyet kurabilmek için sadece askeri çabayla yetinmeyip birçok alanda faaliyette bulunduğunu belirtti.

El-Husi daha sonra, düşmanın komplolarının ümmetin birlikte hareket edip, sorumluluklarını yerine getirmesiyle başarısızlığa uğratılması gerektiğini belirterek; düşman her zaman üzerimizde askeri hakimiyet kurmak için çalışıyor çünkü biz stratejik bir bölgedeyiz. Düşmanlarımız, İslam Ümmetini ayrılık ve çatışmalarla meşgul etmeye ve bizim üzerimizde hakimiyet kurmaya çalışıyorlar, ifadelerini kullandı.

El-Husi ayrıca, düşmanın kendilerini pazara ve tüketici bir topluma dönüştürmeye çalıştığını, müdahaleci Suudi koalisyonun Yemen üzerinde hakimiyet kurmayı ve servetini Amerika'ya takdim etmeyi hedeflediğini belirtti.

Ensarullah Hareketi lideri açıklamalarının devamında; Amerika ve İsrail, camiamızı fesadın her alana hakim olduğu bir camiaya dönüştürmek istiyor. Suudi Arabistan ile Birleşik Arap Emirlikleri'nin İslamı, Amerika ve İsrail'e hizmet etme nifakının bir örneğidir, dedi.

El-Husi ayrıca; Suudi Arabistan gibi ülkelerin, İslam'ın bayraktarı olduklarını iddia etseler dahi, Amerika ve İsrail ile dostluk kurmasının İslami çevreden çıkmak anlamına geldiğini ve böyle bir davranışın İslam'a aykırı olduğunu belirtti.

El-Husi daha sonra; bir bakış açısı ve uygulama pratiği olarak Kuran-ı Kerim'e başvurursak bizi sapmaktan kurtaracaktır ve İslam Ümmetinin Amerika'nın çok yönlü saldırıları karşısında buna ihtiyacı vardır.  Bizler şuan özgürlüğümüzü almaya çalışan bir düşmanla karşı karşıyayız. Allahu Teala bize cihad etmemizi ve bize karşı komplo kuran kişilerle mücadele etmemizi emrediyor, ifadelerini kullandı.

El-Husi açıklamalarının devamında bir kez daha müdahaleci Suudi Arabistan ve Amerika'nın amacının Yemen'i hakimiyet altına almak olduğunu belirtip, Suudi-Amerikan-BAE üçlüsünün el-Hudeyde'ye yönelik saldırısına işaret ederek; düşmanın el-Hudeyde'de hızlı bir savaş gerçekleştirmek istediğini ancak bunu yaparken Ensarullah'ın gücünü unuttuğunu ifade etti.

El-Husi daha sonra; düşmanımız olan Suudi Arabistan, BAE ve Amerika el-Hudeyde limanından bize hiçbir füzenin ulaşmayacağını çok iyi biliyor. Biz, BM temsilcisinin çalışmalarını onayladık ancak müdahaleci Suudi Arabistan ve BAE işbirliğinden kaçıyor açıklamasında bulundu.

El-Husi son olarak; biz üzerimizde hakimiyet kurmaya, bizi kölesi yapmaya ve özgürlüğümüzü elimizden almaya çalışan kişilerle mücadele edeceğiz. Batı sahili düşmanın boğulacağı mükemmel bir yer olacaktır, dedi.



Yeni yorum ekle