Hizbullah: Suriye’nin güneyindeki zaferler bölgenin denklemlerini değiştirdi

Cu, 13/07/2018 - 23:34

Hizbullah Merkez Konsey üyesi Şeyh Nebil Kavuk, Suriye ordusunun son zaferlerine işaretle, bölge denklemlerinin bu zaferlerle birlikte değiştiğini ve düşmanların planlarıın boşa çıktığını vurguladı.

Welayet News - Lübnan Hizbullah’ı Merkez Konseyi üyesi Şeyh Nebil Kavuk, yaptığı bir açıklamada, Suudi Arabistan’ın yeni hükümetin kurulmasına açıkça müdahalesini kınayarak, bu müdahaleler sonucunda bazı grupların beklentilerinin yükseldiğini ve yeni hükümette pay alma talebinin arttığına dikkat çekti.

“Amerika gibi yabanacıların ve onlarla paralel olan grupların ülke içindeki taleplerinin herkesce bilindiğini ve yeni hükümetin kurulmasındaki aksamanın ulusal çıkarlara ciddi zarar vereceğini” belirten Şeyh Kavuk, sözlerini şöyle sürdürdü: “Eğer Suudi Arabistan ve içerdeki istikbara bağlı piyonlar, hükümetin kurulmasına müdahale ederek ve hakimiyetten pay isteyerek, parlemanto seçimlerinde aldıkları ağır yenilgiyi telafi edebileceklerini düşünüyorlarsa, büyük yanlış yapıyorlar”.

Bölgede siyasi denklemlerin değişmesi ve dahili gruplara görüşünü dayatmada Arabistan’ın yaşadığı acziyete değinen Hizbullah Merkez Konsey üyesi, “Suriye’nin güneyinde birbiri ardına kazanılan zaferlerin güvenlik, askeri ve siyasi açıdan stratejik bir başarı ve Arabistan, Amerika ve İsrail için ise ağır bir darbe sayıldığını” anımsattı.

Şeyh Kavuk, “Direniş cephesinin son zaferleri, İsrail ve Amerika’nın bütün kırmızı çizgilerini aşarak  tekfirciler ve İsrail’den kaynaklı tehditlere karşı Lübnan’ı daha güçlü hale getirirken, Suriyeli mültecilere ise en iyi hizmeti sunmuştur” diye açıkladı.

  Bölge denklemlerinin değişmesiyle Hizbullah’ın hanesine yazılan ekonomik, siyasi ve askeri kazanımları ele alan Şeyh Nebil Kavuk, “33 gün savaşında direnişin iradesini kırmak için bütün askeri gücünü, siyasi desteğini kullanan İsrail’in sonunda hezimete uğradığını” vurguladı.

Lübnan Hizbullah’ı Merkez Konsey üyesi, son olarak, Suriye’de kriz çıkartarak Lübnan’da direnişi zayıflatma, ülkeye hakim olma ve de İran’a doğru ilerleme peşinde olan düşmların şimdi ise yaptıkları hatayı itiraf ettiklerini belirterek, Hizbullah’ın tekfircilere karşı savaşta yer alarak düşmanların bütün planlarını boşa çıkardığını kaydetti.   

Welayet News



Yeni yorum ekle