Aliyev'in Siyonist Rejim Cumhurbaşkanına Sunduğu Hediyeler Suikast Korkusuyla İmha Edildi

Pt, 12/06/2023 - 07:50

Siyonist rejim, İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog'un Bakü'ye yaptığı son ziyarette kendisine Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından hediye edilen onlarca paket meyve ve tarım ürününü imha etti.

Welayet News  - Siyonist rejim Tarım Bakanlığı şu açıklamalarda bulundu: ‘Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in Siyonist rejim Başkanı Isaac Herzog'un geçen hafta Bakü'ye yaptığı ziyarette hediye ettiği onlarca meyve ve tarım ürünü imha edildi.

Bakü, Herzog'un 2 günlük Azerbaycan ziyaretini tamamlamasının ardından bu meyveleri Siyonist rejim cumhurbaşkanına takdim etmişti.

Hediyeler arasında elma, salatalık, şeftali, limon, erik ve diğer tarım ürünleri gibi Azerbaycan'da üretilen en iyi meyvelerden onlarca paket yer aldı. Ancak Siyonist İsrail Tarım Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı ve Siyonist rejimin İstihbarat ve İç Güvenlik Teşkilatı (Şin Bet) teftiş dairesi, işgal altındaki topraklara girdikten sonra yukarıdaki tüm ürünlerin imha edilmesini emretti.

Siyonist yetkililer bu eylemi haklı çıkarmak için, İlham Aliyev'in hediye ettiği meyvelerin imha edilmesini bu rejimin Tarım Bakanlığı'nın talimatları doğrultusunda bir eylem olarak adlandırdılar. Ancak bazı medya organları, Azerbaycan Cumhurbaşkanı'nın hediyelerinin imhasının, İsrail Cumhurbaşkanı'na yönelik biyolojik bir suikastı önlemek amacıyla Şin Bet'in güvenlik talimatları doğrultusunda yapıldığını iddia etti.

Siyonist rejimin Bakü heyetinde yer alan bazı kaynakların ifadelerine göre, bu görüşme sırasında Aliyev, ev sahibi olarak Siyonist rejim cumhurbaşkanı ve eşine halı, el işi ve bazı hediyelik eşyalar olmak üzere çok sayıda hediye takdim etti. Ancak İsrail cumhurbaşkanının uçağı işgal altındaki topraklara uçmadan önce son anda, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev'in gönderdiği diğer hediyeler İsrail heyetini şaşırttı.

Bu konu Siyonist rejim cumhurbaşkanının koruma güçlerinde şüphe ve hassasiyet uyandırdı ve sonuç olarak İsrail heyetinin işgal altındaki topraklara dönmesinin ardından Aliyev'in hediye ettiği tüm meyve ve tarım ürünleri imha edildi.









Yeni yorum ekle