ABD: İsrail ile Normalleşmede Kilit Rol Oynamaya Devam Ediyoruz

Cu, 09/06/2023 - 09:33

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, ülkesinin Ortadoğu ülkeleri ile Siyonist İsrail arasındaki normalleşme kapsamının genişletilmesinde kilit rol oynamaya devam ettiğini yineledi.

Welayet NewsABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan ile başkent Riyad'da gerçekleştirilen IŞİD'le mücadele küresel koalisyonu toplantısından sonra ortak basın toplantısı düzenledi.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, ABD'nin "İsrail'in Ortadoğu'ya entegrasyonunu desteklediğini çünkü bölgenin çıkarlarına hizmet ettiğini" iddia etti.

ABD, Yemen’e karşı yürütülen savaşı destekleyen ülkelerin başında gelirken, Blinken, Washington yönetiminin, "Yemen'de barışı tesis etmek" için Suudi ortaklarıyla birlikte çalıştığını iddia etti.

Suriye-Arap Birliği konusuna da değinen ve Suriye'nin Arap Birliği'ne dönüşünü kınayan Blinken, ABD'nin, 'Beşar Esad rejiminin' henüz "kabulü ve tanınmayı hak etmediğine" inandığını söyledi.

Blinken, "Suriye'nin Arap Birliği'ne dönmesinin doğru bir karar olmadığına inanıyoruz" diye konuştu.

Blinken açıklamalarının devamında, ABD’nin IŞİD’i ortaya çıkaran ve bu örgütü oluşturan ülkelerden biri olmasına ve eski ABD yetkililerinin de bunu itiraf etmesine rağmen,  "IŞİD artık eskisi kadar tehlikeli ve tehdit değil ama onunla her yerde, özellikle Afrika'da mücadele etmek için işbirliği yapmalıyız” ifadesinde bulundu.



Yeni yorum ekle