Yemen'de Barışa ABD Engeli

Çar, 07/06/2023 - 10:03

Yemen Ensarullah Hareketi Siyasi Büro Üyesi Ali el Kahum, ABD’nin Yemen’deki stratejik adalarda konumlanmaya çalıştığını söyleyerek, ABD’yi uyardı.

Welayet News  - Sosyal medya hesabından açıklama yapan Ensarullah liderlerinden Kahum, “Amerikalılar, özellikle yeni ittifaklar haritası, Rusya-Ukrayna savaşı ve Çin'in son dönemdeki hamlelerinden sonra kendilerini Yemen'in stratejik adaları ve bölgelerinde konumlandırmaya çalışıyorlar” dedi.

ABD’nin saldırganlık koalisyonunda çok önemli bir taraf olduğunu kaydeden Kahum, “ABD’nin ulusal dokuya bölünme tohumları ekme ve vatanseverleri hedef alma konusunda net bir vizyonu var” ifadelerini kullandı.

Yemen'in karar ve egemenliğinden taviz vermeyeceklerini vurgulayan Kahum, “Biz tavizi kabul etmiş olsaydık, Amerikalılar ve Suudiler de bizi kabul ederdi” dedi.

Kahum, “Bugün, 8 yıllık saldırganlığın ardından, başından beri reddettiğimiz Amerika ve İngiltere'nin istediğini kabul etmemiz imkansız” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Ensarullah Hareketi Siyasi Büro Üyesi Hizam el Esed, ABD’yi Yemen dosyasında ateşle oynamaya devam etmemesi hususunda uyardı.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Esed, ABD’nin Yemen halkına yönelik saldırgan uygulamalarıyla ateşle oynamaya devam ettiğini ve en büyük zararı Suudi’nin göreceğini söyledi.

Washington’un barış çabalarını engellemeyi sürdürdüğünü kaydeden Esed, Yemen’de çıkardığı ateşin ABD’ye uzanacağını belirtti. (KHA)

Tags: 


Yeni yorum ekle