The Jerusalem Post: İran'ın "Fettah" hipersonik füzesi İsrail'e 400 saniyede ulaşacak

Çar, 07/06/2023 - 07:13

Siyonist bir medya, "Fettah" hipersonik füzesinin radardan kaçmasına ve yüksek hızına atıfta bulunarak, "Bu füzenin İsrail'e ulaşması için sadece 400 saniyeye ihtiyacı var" yazdı.

Welayet News  - Siyonist "Jerusalem Post" gazetesi bir haberde şunları yazdı: İran bugün ilk hipersonik füzesi olarak "Fettah"ı tanıttı.

Bu Siyonist medya, İran medyasının hipersonik füzelerin inşasıyla ilgili geçmiş haberlerini hatırlattı ve şöyle yazdı: "Fettah"ın İsrail'e ulaşması sadece 400 saniye sürecek.

Kudüs Postası ekledi: "Fettah" füzesi ses hızının 13 ila 15 katına eşit bir hıza ulaşabiliyor ve füze savunma sistemlerini aşıp onları yok edebiliyor."

Bu Tel Aviv yazılı medyası şöyle devam etti: "Fettah füzesinde katı yakıt kullanılması, Dünya atmosferinin içinde ve dışında manevra yapma ve yüksek hıza ulaşma yeteneği sağlıyor."

Siyonist Jerusalem Post" gazetesi, İran Cumhurbaşkanı'nın "Fettah" füzesinin açılış töreninde yaptığı açıklamalardan bazı bölümleri yayınlayarak şunları yazdı: İbrahim Reisi, bu füzenin ortaya çıkarılmasını caydırıcı olarak değerlendirdi e "Böylece düşman artık saldırganlık hakkında düşünmeye cesaret edemeyecek"dedi.

Bu Siyonist medya, IRGC Hava-Uzay Komutanı General Emir Ali Hacızade'nin açıklamalarını da dikkate alarak ondan alıntı yaptı ve şöyle yazdı: "Bu füzenin adı İran liderliği tarafından seçildi."

Devrim Muhafızları Hava Kuvvetleri uzmanları tarafından üretilen "Fettah" hipersonik balistik füzesinin açılışı Salı günü Cumhurbaşkanı ve aralarında Devrim Muhafızları Başkomutanı Tümgeneral Hüseyin Selami, Devrim Muhafızları Hava-Uzay Komutanı Tümgeneral Amir Ali Hacızade'nin de bulunduğu ve bir grup askeri komutanın katıldığı bir törenle tanıtıldı. 

Taktik kabiliyete sahip olan bu füze, ikinci kademe hareketli nozül katı yakıt iticisine sahip olması nedeniyle çok yüksek hızlara çıkabilme ve ayrıca her türlü düşman hava savunma sistemini alt edebilmek için dünya atmosferi içinde ve dışında çeşitli manevralar yapabilme kabiliyetine sahiptir.

Fettah füzesinin menzili 1400 km ve hedefi vurmadan önceki hızı  13-15' Machtır.



Yeni yorum ekle