Ramazan Şallah'ın vefatının 3. Yılı

Çar, 07/06/2023 - 06:24

Filistin İslami Cihad Hareketi'nin bir önceki Genel Sekreteri Ramazan Şallah'ın dar-ı bekâya göç edişinin üçüncü yıldönümü yad edildi.

Welayet News  - 6 Haziran 2023 Salı günü, İslami Cihat Hareketi’nin önceki lideri, vatansever büyük komutan Dr. Ramazan Abdullah Şallah’ın hastalığı ile süren uzun mücadelesinin ardından yaklaşık altmış iki yaşında vefat edişinin üçüncü seneidevriyesi.

İslami Cihat Hareketi’nin önceki lideri Dr. Şallah’ın vefatıyla Filistin, Arap ve diğer Müslüman milletleri, ömrünü; Filistini, davasını, toprağını, Mescid-i Aksası’nı ve kutsallarını müdafaada harcamış, vatanın birliğini ön plana çıkaran bir hikmet insanını, işgalci İsrail’e karşı savaşan cesur bir savaşçıyı kaybetti.

Filistin halkı, milli ve İslami güçler, Arap liderler ve Müslümanlar; Dr. Ramazan Şallah’ın cihat, direniş, ihsan, fedakârlık, halkın birliği ve direnişine daimî bir iman ve gayretle dolu bir hayat yaşayıp Rabbine yükseldiği vurgusunu yaparak yaslarını dile getirdiler.

Dr. Ramazan Abdullah Şallah Kimdir?

İslami Cihat Hareketi önceki lideri merhum Dr. Ramazan Şallah, Gazze’nin doğusunda yer alan Şecaiye Mahallesinde 1958 Haziran’ında dünyaya geldi. Mısır’da bulunan Zegazig Üniversitesi’nde iktisat okudu ve 1981’de buradan mezun oldu.

Dr. Şallah 1990 senesinde İngiltere’de iktisat alanında doktorasını tamamladı. 1993-1995 Yılları arasında ABD’nin Güney Florida Üniversitesi’nde Ortadoğu araştırmalarında hoca olarak görev yaptı.

1995 Senesinde İslami Cihat Hareketi’nin düşünce babası ve kurucusu Dr. Fethi Şikaki’nin Mossad tarafından Malta adasında suikasta uğramasının ardından hareketin genel sekreterlik görevini üstlendi.

2000 Yılında patlak veren 2. Filistin İntifada hareketi esnasında İsrail, Dr. Şallah’ı cihat operasyonlarındaki birçok İsrailli hedefin doğrudan sorumlusu olmakla itham etti.

Dr. Ramazan Şallah, Kudüs davasının daimî savunucusu olmakla şöhret buldu. Hamas ve Fetih hareketleri arasındaki Filistin bölünmüşlüğünü gidermek adına birçok girişime imza attı.

Vaşington 2003 senesinde kendisini teröristler listesine koydu. 2017 Yılında ise FBI Dr. Şallah’ı arananlar listesine ekledi. (KHA)



Yeni yorum ekle