Gantz: İsrail'in İç Sorunları İran Tehdidi Kadar Önemlidir

Sa, 06/06/2023 - 09:54

Siyonist rejimin eski savunma bakanı, Siyonist lobi toplantısında yaptığı konuşmada, bu rejimin iç sorunlarının İran tehdidi kadar önemli olduğunu söyledi.

Welayet News  - Siyonist rejimin eski Savunma Bakanı Benny Gantz, pazartesi günü yıllık olarak düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada şu ifadelerde bulundu: ‘ Bu rejimin iç sorunları, İran tehdidi kadar önemlidir.

Bugünlerde İsrail çoğulcu bir toplumdan kabileler ulusuna dönüşüyor.

Bu mutlak anlamda kötü bir şey değildir. Görevimiz, kabilelerimizin bir arada yaşamasını sağlamak, ülkenin ihtiyaçlarına hizmet etmek ve İsrail'i bir araya getirmektir.’

Gantz, İran'la ilgili iddialarının bir başka bölümünde ise İran'ı kontrol altına almak için uluslararası toplumla işbirliğinin gerekli olduğunu söyledi.

Benny Gantz şu ifadelerde bulundu: ‘Şimdi, en önemli müttefikimiz ABD ile güvenlik işbirliğimizi güçlendirmek için mümkün olan tüm adımları atma zamanıdır.

Taktiki eylemlerin veya iç siyasetin güvenliğimizin önüne geçmesine izin veremeyiz.’

Geçtiğimiz yıllarda ABD liderliğindeki Batılı ülkeler ve Siyonist rejim, İran'ı, nükleer programında askeri hedefler peşinde koşmakla suçladı. İran ise bu iddiaları şiddetle yalanladı.

İran, Nükleer Silahların Yayılmasını Önleme Anlaşması'nı (NPT) imzalayanlardan biri ve Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı'nın bir üyesi olarak barışçıl amaçlarla nükleer teknolojiye erişme hakkına sahip olduğunu vurgulamaktadır.

Ayrıca, Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı müfettişleri İran'ın nükleer tesislerini birçok kez ziyaret ettiler, ancak bu ülkenin barışçıl nükleer enerji programının askeri amaçlara yönlendirildiğine dair hiçbir kanıt bulamadılar.

Ayrıca, İran, 2015 yılında 5+1 grubu olarak bilinen ülkelerle nükleer programıyla ilgili gerilimi çözmek için anlaşmaya vardı. Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı'nın İran'ın tüm yükümlülüklerine bağlı kaldığını kabul etmesine rağmen, ABD hükümeti Mayıs 2017'de bu anlaşmadan tek taraflı olarak çekildi.

Öte yandan Batı Asya bölgesindeki tek nükleer silah sahibi Siyonist rejimdir ve ABD'nin de desteğiyle nükleer silah programını uluslararası denetimden uzak tutmuştur.



Yeni yorum ekle