"Türkiye İle Mısır Arasında Yakında Karşılıklı Olarak Büyükelçiler Atanacak"

Sa, 06/06/2023 - 09:06

Türkiye’nin Kahire Maslahatgüzarı Büyükelçi Salih Mutlu Şen, yakın zamanda iki ülke arasında karşılıklı olarak büyükelçilerin atanacağını söyledi.

Welayet News  - Mısır merkezli 'Mısri el-Yevm' gazetesine konuşan Büyükelçi Şen, Türkiye-Mısır ilişkilerinin yanı sıra iki ülke arasındaki yatırım, turizm ve ticaret gibi çeşitli alanlara ilişkin değerlendirmede bulundu.

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi’nin cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki zaferinden dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı arayarak tebrik etmesi ve Erdoğan’ın da bunu memnuniyetle karşılamasını ikili ilişkiler çerçevesinde "iyi bir fırsat" olarak niteleyen Büyükelçi Şen, şu ifadelerde bulundu: ‘Liderler, diplomatik ilişkilerin üst düzeye çıkarılması konusundaki arzularını dile getirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan Mısır ile ilişkilerin geliştirilmesi konusunda istekli. Aynı zamanda Türk kurumları da Mısır ile işbirliği yapma arzusunda. Mısır ile ilişkiler yakında büyükelçilerin atanmasına şahitlik edecek. Başta ekonomi, ticaret, sanayi, teknoloji, kalkınma, kültür, sanat, spor, medya ve iletişim alanları olmak üzere çeşitli alanlarda işbirliği yeniden canlandırılacak.’



Yeni yorum ekle