İsrail Channel: İtalya’da ölen Mossad ajanı ‘İran karşıtı’ faaliyetler yürütüyordu

Pt, 05/06/2023 - 15:53

İsrail Channel 12 News’in Cuma günü bildirdiğine göre, İtalya’nın kuzeyinde diğer iki İtalyan istihbarat görevlisiyle birlikte boğulan İsrailli Mossad ajanı, İran’ın faaliyetlerine karşı yürütülen bir operasyonun parçası olarak bölgede bulunuyordu.

Welayet News  - Habere göre, İsrailli ve İtalyan istihbarat ajanlarıyla dolu tekne aslında görevin başarısının kutlandığı bir akşam yemeğiydi ve trajik bir motor kazasıyla sona erdi; kazada ölen kişinin takma adı olan Erez Shimoni boğulan diğer yolcuları kurtarmaya çalışırken hayatını kaybetti.

İddiaya göre Shimoni, İran’ın konvansiyonel olmayan silah kapasitesini hedef alan bir operasyonun parçası olarak bölgede çalışıyordu. Eski bir İsrail casus şefi, Shimoni’nin ‘tatil için orada olmadığını’, iş için orada olduğunu açıkladı.

Çarşamba günü İsrail, Maggiore Gölü’nde teknenin alabora olması sonucu ölen kişinin eski bir Mossad ajanı olduğunu bildirdi. Mossad adına Başbakanlık Ofisinden yapılan açıklamada, “Mossad, emekli olduktan sonra bile onlarca yıl boyunca hayatını İsrail Devletinin güvenliğine adamış, kendini işine adamış ve profesyonel bir çalışanını, değerli bir dostunu kaybetti,” denildi.

Teknede bulunan iki İtalyan istihbarat ajanı ve iki kişilik mürettebatın bir parçası olan bir Rus kadın da teknenin İtalya’nın kuzeyinde alabora olması sonucu hayatını kaybetti. La Repubblicagazetesine göre teknede on İsrailli istihbarat görevlisi daha bulunuyordu.

İsrail medyasına göre Shimoni’nin cenaze törenine Mossad şefi David Barnea ve bir dizi kılık değiştirmiş istihbarat yetkilisi katıldı. Medyada yayınlanan cenaze töreni görüntüleri bulanıklaştırıldı ve ölen ajanın adı tören boyunca bir kod harfiyle değiştirildi. (Marbuta Haber)



Yeni yorum ekle